Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Πρέβεζας.


Η ΠΑΣΠ ήταν η νικήτρια της κάλπης κατά τις χθεσινές φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ της Πρέβεζας.Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που εκδόθηκαν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ η ΠΑΣΠ έλαβε 392 ψήφους, ενώ η Πανσπουδαστική έλαβε 31.
Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το πρωί, ωστόσο οι υποστηρικτές της ΠΑΣΠ χθες το βράδυ έστησαν ένα μικρό «γλέντι» στον αύλειο χώρο του ΤΕΙ αφού μέσα σε ένα σκηνικό πολιτικής αβεβαιότητας η παράταξη κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της κατά 8 μονάδες σε σχέση με πέρυσι.


Οι εκλογικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παρά τον προβληματισμό ότι η συμμετοχή των σπουδαστών θα ήταν αισθητά μειωμένη, τελικά κινήθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Μάκης Νάτσιος, εκπρόσωπος ΠΑΣΠ «Οι φετινές εκλογές είναι από τις σημαντικότερες στο επίπεδο του φοιτητικού κινήματος»
Πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ κ. Μάκης Νάτσιος σε δηλώσεις του στοatpreveza.gr χαρακτήρισε τις φετινές εκλογές ως μια από τις σημαντικότερες εκλογικές διαδικασίες για το φοιτητικό κίνημα. 



Ο κ. Νάτσιος τόνισε: «Η φετινή εκλογική διαδικασία θεωρούμε ότι είναι από τις σημαντικότερες στο επίπεδο του φοιτητικού κινήματος και σήμερα θα πρέπει με τη συμμετοχή μας να αποδείξουμε σε όλους τους Έλληνες ότι το φοιτητικό κίνημα είναι παρόν και είναι και πολιτικοποιημένο. Σε ό,τι αφορά την οργάνωση της ΠΑΣΠ θέλουμε σήμερα να σφραγίσουμε αυτά που έχουμε θέσει ως στόχους, στόχοι εφικτοί, στόχοι οι οποίοι μπορούν να γίνουν πράξη και να υπάρχει μια βελτίωση τόσο των συνθηκών του ΤΕΙ Πρέβεζας όσο και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στόχοι όπως η δημιουργία της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας που ήταν το πρώτο ζήτημα το οποίο το θέσαμε τόσο μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στην τοπική κοινωνία και άλλο ένα ζήτημα το οποίο μέσα σε αυτές τις μέρες της κρίσης επικρατεί και είναι έντονος ο προβληματισμός του φοιτητικού κινήματος, που είναι η δημιουργία εστιών στέγασης που πάλι είχαμε θέσει σαν κυρίαρχο ζήτημα τόσο μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στην τοπική κοινωνία. Θέλω να πιστεύω ότι τα μηνύματα αυτά θα δοθούν σε όλους τόσο μέσα στην κοινότητα του ΤΕΙ Ηπείρου όσο και στην τοπική κοινωνία».


Ελένη Βαλιώτη, εκπρόσωπος ΠΚΣ «Οι φοιτητές πρέπει να παλέψουν για μια ζωή και για σπουδές που πραγματικά τους αξίζουν»

Για μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι φοιτητές μίλησε η εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής κα Ελένη Βαλιώτη, καλώντας τους φοιτητές να παλέψουν για μια ζωή και για σπουδές που πραγματικά τους αξίζουν.




Η κα Βαλιώτη δήλωσε: «Βιώνουμε μια κατάσταση που τη ζούμε μέσα από τις οικογένειές μας, από τους γονείς μας που είναι άνεργοι, από τους μισθούς που δεν υπάρχουν. Οι περισσότεροι φοιτητές είναι εργαζόμενοι, προσπαθούμε να εργαστούμε για να τα βγάλουμε πέρα και να σπουδάσουμε και όλα αυτά είναι και κριτήριο σήμερα για τις φοιτητικές εκλογές. Τα ζούμε καθημερινά και στις σπουδές μας, από το κόστος των σπουδών που υπάρχει από τη σίτιση και τη στέγαση, που η Πρέβεζα δεν έχει και στέγαση, από τη μεταφορά. Η πατάταξη της Πανσπουδαστικής που στηρίζει το μέτωπο αγώνα σπουδαστών βάζει μπροστά και κύριο την οργάνωση της πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών, κάτι που είναι διαλυμένο. Κι αυτό φαίνεται και από την εκφυλιστική κατάσταση που υπάρχει τόσο στις γενικές συνελεύσεις όσο και στο πως λειτουργούν οι σύλλογοι και αυτό είναι καθαρά ευθύνη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Εμείς λέμε ότι οι φοιτητές πρέπει να οργανώσουν την ίδια τους την πάλη μέσα από τις επιτροπές αγώνα μαζί με το ΜΑΣ, να παλέψουν για μια ζωή και για σπουδές που πραγματικά τους αξίζουν, στο πλευρό της λαϊκής οικογένειας, στο πλευρό των γονιών μας, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με το ΠΑΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: