Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ανακοίνωσαν το "γάμο" τους...



Ανακοινώθηκε και επίσημα  η συνεργασία ΝΔ - Δημοκρατικής Συμμαχίας.  Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μπακογιάννη στο ίδρυμα Κακογιάννη προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να ανακοινωθεί επισήμως η συνεργασία.


 Η κ. Μπακογιάννη θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ενώ σε εκλόγιμες θέσεις θα είναι τρεις ακόμη πολιτικοί, οι Λευτέρης Αυγενάκης στο Ηράκλειο, ο, Γιώργος Κοντογιάννης στην Ηλεία και Χρήστος Μαρκογιαννάκης στα Χανιά. Ερωτηματικό είναι σε ποιες θέσεις θα είναι οι Δημήτρης Ζαφειριάδης και Γιάννης Οικονόμου.

Νωρίτερα την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος που συνεδρίασε το απόγευμα.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εξουσιοδότησαν την Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.






Δεν υπάρχουν σχόλια: