Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σε ψήφο λογικής και όχι οργής κάλεσε τους πολίτες, ο Αντώνης Μπέζας, υποψήφιος με την Ν.Δ. στην Θεσπρωτία.



«Η ψήφος μας πρέπει να παράγει πολιτική σταθερότητα και να στέλνει μήνυμα αναγέννησης της Οικονομίας και της Δημοκρατίας μας», τόνισε σε χθεσινή του ομιλία στην Παραμυθιά, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αντώνης Μπέζας.
Ο κ. Μπέζας, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου επεσήμανε:
«Στο παρελθόν, στο πρόσφατο παρελθόν, πολλοί πίστεψαν σε εύκολες υποσχέσεις. Και το πλήρωσε ο τόπος πανάκριβα.
Πολλοί, υπέκυψαν στις σειρήνες του λαϊκισμού.
Πολλοί, ζητωκραύγασαν την ανευθυνότητα και τιμώρησαν την ευθύνη που εμείς δείξαμε. Και ο τόπος το πλήρωσε.
Τώρα, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα τέτοια σφάλματα.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, κρατάμε στα χέρια μας τη μοίρα του τόπου μας.
Η ψήφος μας, πρέπει να εκφράζει λογική και όχι θυμό και οργή.
Η ψήφος μας, πρέπει να εκφράζει ελπίδα και αισιοδοξία, και όχι απόγνωση και άρνηση.
Η ψήφος μας, πρέπει να παράγει πολιτική σταθερότητα και να στέλνει μήνυμα αναγέννησης της Οικονομίας και της Δημοκρατίας μας».

Άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ,
το οποίο τις τελευταίες μέρες της τωρινής προεκλογικής περιόδου, όπως και το 2009, δίνει ξανά ψεύτικες και άκριτες υποσχέσεις:
«Το ΠΑΣΟΚ πριν το 2009, ασκούσε την πιο καταστροφική αντιπολίτευση που γνώρισε ποτέ η χώρα, και μετά ως κυβέρνηση έτρεχε να εφαρμόσει αυτά που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση.
Το ΠΑΣΟΚ το 2009, σε ένα παραλήρημα προεκλογικής πλειοδοσίας, έταζε τα πάντα στους πάντες, και μετά, αφού πέρασαν οι πρώτοι μήνες της μετεκλογικής χαλαρότητας, αφαίρεσε τα πάντα από τους πάντες.
Το ΠΑΣΟΚ το 2011, υποσχέθηκε να μας βγάλει στις αγορές και στην ανάπτυξη, και μετά μας οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και σε διάλυση της οικονομίας.
Το ΠΑΣΟΚ τώρα, στις εκλογές του 2012, με το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε προχθές ο κ. Βενιζέλος, υπόσχεται ξαφνικά τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έκανε στα 2,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση.
Έκανε ποτέ τέτοια πράγματα η Νέα Δημοκρατία;
Πως είμαστε λοιπόν όλοι ίδιοι;»
Αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη Θεσπρωτία, σημείωσε:
«Ας μας δείξουν έστω και ένα λιθαράκι που πρόσθεσαν τα τελευταία 2,5 χρόνια σ' αυτή την μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει στη Θεσπρωτία.
Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να αφαιρέσουν αντί να προσθέσουν.
Να ακυρώσουν εγκεκριμένα έργα, να κλείσουν εργοτάξια, να αναιρέσουν χρηματοδοτήσεις, να αναβάλλουν προγραμματισμένες δημόσιες ή ιδιωτικές επενδύσεις, να κλείσουν δημόσιες υπηρεσίες όπως εδώ στην Παραμυθιά και να μην έχουν προωθήσει ούτε μια νέα και δημιουργική πρωτοβουλία.
Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να βυθίσουν τη Θεσπρωτία σε μια περίοδο παρακμής».

Αναπτύσσοντας το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επόμενη μέρα, έθεσε στόχους και προτεραιότητες σε «δράσεις και πρωτοβουλίες εφικτές, που μπορούν να υλοποιηθούν στη Θεσπρωτία, και οι οποίες μπορούν να αποδώσουν οφέλη, ευκαιρίες, νέες δυνατότητες και θέσεις εργασίας», όπως:
«Η στήριξη στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, με την εφαρμογή σε επίπεδο νομού, ενός σχεδίου που θα περιλαμβάνει -εκτός από την υποστήριξη κλαδικών συνεταιρισμών και το «Καλάθι των αγροτικών Προϊόντων» της Ηπείρου- βασικές αγροτικές υποδομές, όπως πρόσθετες παρεμβάσεις στους κάμπους της Παραμυθιάς και του Αχέροντα, εξηλεκτρισμό, αγροτική οδοποιία και αναδασμούς.
Νέα έργα του ΕΣΠΑ, όπως η αναβάθμιση του δρόμου από τον κόμβο Νεοχωρίου μέχρι τον Μεσοπόταμο της Πρέβεζας και ο βιολογικός της Παραμυθιάς, αλλά και η ολοκλήρωση αυτών που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως το Αρδευτικό της Χότκοβας και ο δρόμος που ενώνει το Σούλι με την Εγνατία Οδό».

Καταλήγοντας, επισήμανε πως η σωτηρία της χώρας, η ανάπτυξη και η ευημερία, απαιτούν πολιτική σταθερότητα στον τόπο, την οποία δεν μπορούν να προσφέρουν κόμματα που καιροσκοπικά εμφανίστηκαν σ' αυτές τις εκλογές και δημαγωγικά, παίζουν με την τύχη και το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων:
«Υπάρχουν μοιραία σφάλματα που μας έφεραν ως εδώ.
Υπάρχουν αυτοί που εκπροσωπούν αυτά τα μοιραία σφάλματα, δηλαδή τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν αυτοί που μας «έσωσαν» πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, όπως ο Λαός και η ΔΗΣΥ, και τώρα προσπαθούν απλώς να διασωθούν οι ίδιοι.
Υπάρχουν αυτοί που για να σταθούν πολιτικά, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή και την απόγνωση του κόσμου, δηλαδή τα στελέχη του Καμένου.
Υπάρχουν τέλος και εκείνοι που μας «απειλούν», ότι θα μας σώσουν, παίζοντας με την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας, όπως τα κόμματα της Αριστεράς.
Εμάς, μας ενδιαφέρει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα από την πρώτη στιγμή. Όχι αστάθεια, ούτε στασιμότητα.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την τύχη της χώρας».






Δεν υπάρχουν σχόλια: