Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Δημήτρης Κατσιπανέλης : Συνάντηση με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγκούλη



Στην τελική ευθεία πριν την εκλογική αναμέτρηση ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης επισκέφτηκε το ΤΕΙ Ηπείρου και συνομίλησε με τους καθηγητές και το προσωπικό, την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, συμμετείχε σε συζήτηση με εκπροσώπους άλλων κομμάτων στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και τέλος το Δημαρχείο Πρέβεζας.
Εκεί, ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης κινητοποίησης των Δημάρχων όλης της χώρας και συζήτησε τις προοπτικές της Αυτοδιοίκησης  με το Δήμαρχο  Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργο Φραγκούλη.
Ο κ. Κατσιπανέλης ενημερώθηκε, από τους δύο αιρετούς που συμμετείχαν  στην πρόσφατη  πορεία διαμαρτυρίας - κινητοποίηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στο κέντρο της  Αθήνας όπου κυριάρχησε η κακή οικονομική κατάσταση των Δήμων και είχε κύριο αίτημα να γίνει εντός του 2012,  απόδοση 450 εκατ. Ευρώ στους Δήμους, για τις δεσμεύσεις της κεντρικής πολιτείας να αποδοθούν σε πρώτη φάση 300 εκ. ευρώ.
Ο  υποψήφιος βουλευτής - υπηρετώντας και  ο ίδιος το χώρο ως Δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος - επεσήμανε ότι η    απρόσκοπτη χρηματοδότηση  των Δήμων πρέπει  να αποτελέσει προτεραιότητα για τη  νέα κυβέρνηση.
Ο  κ. Κατσιπανέλης  χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση  ως έναν  κορυφαίο για την λειτουργία της χώρας θεσμό και τόνισε  ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός για την τεχνική και οικονομική της υποστήριξη, ο οποίος θα  εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των  δημοτών  και την παροχή υψηλών υπηρεσιών  σε αυτούς.
Ο υποψήφιος βουλευτής  δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα αναδείξει,  όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και το  πλαίσιο εκείνο το οποίο θα δώσει την δυνατότητα στους  αιρετούς να  κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις,  όχι μόνο σε επίπεδο διαχείρισης, αλλά και   στην εφαρμογή   αναπτυξιακών δράσεων στους  Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: