Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Προβληματισμός από την μείωση στις αφίξεις τουριστών στην περιοχή της Πρέβεζας.


Προβληματισμό δημιουργεί στους παράγοντες αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού η μείωση των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ακτίου το πρώτο τετράμηνο του 2012.

Συγκεκριμένα ενώ από Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2011 είχαν καταγραφεί 1798 αφίξεις το ίδιο διάστημα φέτος ο αριθμός έχει μειωθεί στους 1091.

Να σημειωθεί ότι
τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, έχουν κάνει ενέργειες, ώστε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών να φτάσουν στο αεροδρόμιο του Ακτίου, πτήσεις τσάρτερ από ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να φιλοξενηθούν οι τουρίστες στις περιοχές του Νομού Πρέβεζας.

Την ίδια στιγμή και οι δυο πλευρές έχουν προσεγγίσει και αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους τις οποίες χρησιμοποιούν ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις τους, οι νεαρές ηλικίες των τουριστών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπο Χαλκίδη, η περιοχή μας συνεχίζει να έχει πλεονέκτημα στην προσέλκυση τουριστών από την Βόρειο Ελλάδα αλλά πλέον και από την Αθήνα, αφού οι μετακινήσεις για τα νησιά κοστίζουν πλέον πολύ ακριβά.

«Στόχος της Ένωσης είναι πάντα να προβάλει τον τόπο, να τον διαφημίζει να τον αναδεικνύει και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν να τα έχει πάντα σαν όπλο, σε συνδυασμό πάντα με τις καλές τιμές και την ποιότητα των υπηρεσιών» καταλήγει ο κ.Χαλκίδης, ο οποίος ευελπιστεί ότι παρά την κρίση η Πρέβεζα θα έχει θετικό απολογισμό στο τέλος της τουριστικής σεζόν.


www.prevezaleaks.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: