Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι Οικολόγοι κοντά στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη.



Τα θέματα της παράτασης της μετενέργειας για έναν μήνα και της κατάργησης του πριμ των 50 εδρών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) με τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ).

Δύο θέματα για τα οποία οι ΟΠ είχαν καλέσει σε κατεπείγουσα νομοθετική πρωτοβουλία, με προχθεσινή επιστολή τους προς την Προεδρία της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η ΔΗΜΑΡ, ήταν το μόνο κόμμα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των ΟΠ. 


Μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, η Ιωάννα Κοντούλη επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων επισήμανε:
«Απ' ό,τι φαίνεται, ενώ μπορούσε, αυτή η Βουλή δεν ενδιαφέρθηκε να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα, το θέμα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που θα βρεθούν χωρίς συλλογικές συμβάσεις και σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά ούτε και τις στρεβλώσεις της ψήφου των πολιτών με το πριμ των 50 εδρών που, σήμερα πλέον, βρίσκεται στο όριο της συνταγματικής νομιμότητας. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΔΗΜΑΡ στην επόμενη Βουλή θα συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για την προώθηση λύσεων και για τα δύο θέματα τα οποία συμφωνήσαμε ότι είναι σημαντικά και επείγοντα. 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να υπάρξει η παρουσία μας στην επόμενη Βουλή. Στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να μην ξεχάσουν τι δεν πρέπει να ψηφίσουν και να συνεχίσουν να καταδικάζουν τα κόμματα που υιοθετούν και υλοποιούν μνημονιακές πολιτικές. Πιστεύουμε ότι η επόμενη μέρα, την επομένη των εκλογών, θα δώσει τη λύση».


www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: