Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Περικλή Βασιλάκη στο Art TV.



Την Τετάρτη 2 Μαΐου, ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας κ. Περικλής Βασιλάκης φιλοξενήθηκε στο Art TV και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις κρίσιμες  εθνικές εκλογές της Κυριακής.-
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι κάτω από τις δεδομένες συνθήκες που υπάρχουν να ζητήσει ένας πολιτικός την εμπιστοσύνη του λαού, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: « Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι οργισμένο με το πολιτικό σύστημα και έχει δίκιο. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Για έναν πολιτικό που δεν υπήρξε μέρος του μηχανισμού εξουσίας, που δεν έχει φθαρεί από την άσκηση της διαχείρισης, που δεν κουβαλάει πίσω του υπόνοιες και σκιές, η επικοινωνία με τους πολίτες είναι πολύ πιο εύκολη. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω προσωπικά  στις επαφές μου με τους συμπατριώτες μου στην Πρέβεζα. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι για να αλλάξουν όλα όσα μας έφεραν εδώ πρέπει να εμπιστευτούν πολιτικούς άφθαρτους από την εξουσία, οι οποίοι προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο την πολιτική. Γιατί η πολιτική για μένα είναι συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και όχι μέσο για την ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων. Αυτή είναι η δική μου προσπάθεια. Γι’ αυτό στρατεύτηκα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, γι’ αυτό κάνω ότι μπορώ για να πείσω τους συμπατριώτες μου ότι η ευθύνη δεν είναι συνολική. Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας  των νέων στο Νομό Πρέβεζας, ο κ. Βασιλάκης επισήμανε: « Απευθύνω κάλεσμα στους νέους ανθρώπους και όχι μόνο, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες τη Κυριακή, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολιτικά και απαιτούν πολιτικές λύσεις. Είναι αλήθεια πως σήμερα οι νέοι μας  έχουν πολλές γνώσεις, αλλά δε βρίσκουν εργασία. Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, πρέπει να εφαρμόσουμε αναπτυξιακές πολιτικές. Να επενδύσουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Πρέβεζας, δηλαδή στον πρωτογενή τομέα και στο τουρισμό. Αυτό χρειαζόμαστε. Έτσι, θα ορθοποδήσουμε και θα καταπολεμηθεί η ανεργία»

 Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, ο κ. Βασιλάκης απάντησε: « Περνάμε μια πρωτόγνωρη πολιτική, οικονομική και πολιτισμική κρίση, η οποία έχει άμεσες συνέπειες και στο χώρο του αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα πληρώνουμε τη  κακοδιαχείριση του παρελθόντος.   Όμως, στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα.  Με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ελλάδας που εξήγγειλε ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα ξεπεράσουμε την ύφεση και ο ελληνικός αθλητισμός όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά θα τύχει ιδιαίτερης προσοχής από την πολιτεία. Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε»

Έπειτα, στην ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με το μήνυμα που στέλνει προεκλογικά ο κ. Βασιλάκης, ο κ. Βασιλάκης επισήμανε: « «Ζητώ από τους συμπατριώτες μου να στηρίξουν άφθαρτους πολιτικούς, ανθρώπους που έχουν εργαστεί σκληρά στη ζωή τους και οι οποίοι αναγνωρίζονται για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Αυτό χρειάζεται ο Νομός Πρέβεζας και γι΄ αυτό είμαι υποψήφιος Βουλευτής. Για να  αξιοποιήσω την εμπειρία, τις γνώσεις, τις επαφές και τις δυνατότητές μου, για να πάει μπροστά ο τόπος μας. Στις 6 του Μάη ΄΄γυρίζουμε σελίδα΄΄».

Δεν υπάρχουν σχόλια: