Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Παρέμεινε κερδοφόρος και το 2011 η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»!



Κερδοφόρος παράμεινε και το 2011 η «Δωδώνη», παρά την οικονομική κρίση, που έχει επηρεάσει τα μέγιστα τον κλάδο των τροφίμων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μετόχων, η γαλακτοβιομηχανία είχε το 2011 αύξηση του καθαρού κέρδους της, κατά 30,85%, αποδεικνύοντας, ότι παραμένει ηγέτιδα στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Ηλίας Μπέτσης, ο οποίος όμως δεν έκανε καμία αναφορά (τουλάχιστον κατά τον απολογισμό, όταν και επιτρεπόταν στα ΜΜΕ να βρίσκονται στην αίθουσα) στην επικείμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ.

Τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 2011 υπήρξε μείωση των συνολικών πωλήσεων στα βασικά προϊόντα της εταιρείας κατά 14,28% σε σύγκριση με το 2010, όμως η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της. Από 2,53 εκ. ευρώ το 2010, έφθασε το 2011 στα 3,31 εκ. ευρώ. Και αυτό, λόγω της μείωσης κυρίως του κόστους παραγωγής. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 9,25 εκ. ευρώ (έναντι 7,13 εκ. το 2010) και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 3,59 εκ. ευρώ από τα 2,28 το 2010.


Η φέτα.

Να σημειωθεί, ότι μέσα στο 2011 η «Δωδώνη» ολοκλήρωσε την απορρόφηση της ΖΩ-ΔΩ (πρώην ΕΛΒΙΖ). Ακόμη, σε ό,τι αφορά τα αποθέματα, έμειναν αδιάθετοι 3.713 τόνοι φέτας, κυρίως λόγω της ακύρωσης παραγγελιών, στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.Όπως σημείωσε ο κ. Μπέτσης, η φέτα «Δωδώνης», που αποτελεί τη βασίλισσα των τυριών, είχε υπερδιπλάσια μερίδια στα καταστήματα τροφίμων, έναντι των ανταγωνιστών της και αυτό παρά τη μείωση των πωλήσεων κατά 11,3%. Κάτι βέβαια που ισχυροποιεί την άποψη, ότι κυρίως η φέτα ΠΟΠ είναι που έχει κάνει τη «Δωδώνη» πολύφερνη νύφη για Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Οι στόχοι.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μπέτσης οριοθέτησε τους στόχους και τις επιδιώξεις της Διοίκησης για τη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα ότι η «Δωδώνη» πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και βέβαια «να διατηρήσει την ηγετική της θέση στο τυροκομικό κλάδο, καθώς επίσης και να ενισχύσει την παραγωγικότητά της».


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: