Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Αλέξη και Αθηνά σας ευχαριστούμε, μας συγκινήσατε και μας δώσατε μαθήματα ζωής. ΦΩΤΟ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ  ΡΩΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

       ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1982

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα το απόγευμα 4 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών  έγινε η παρουσίαση του βιβλίου " Μαμά......θα με βοηθήσεις να περπατήσω;"(εμένα με αγαπάτε;) της Αθηνάς Ευθ. Ευθυμίου. Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Αδελφότητα Ρωμιάς με συμπαραστάτες τον  εμπνευστή  της κ. Γρηγόρη Παπαγρηγορίου από το Ριζοβούνι και την συγγραφέα του βιβλίου, η οποία έχει καταγωγή από τις Παπαδάτες.

Οι πρωταγωνιστές  της βραδιάς ήταν ο μεγάλος ήρωας της ζωής Αλέξης και η ΜΑΝΑ Αθηνά, που νίκησε τις προβλέψεις των γιατρών και παρά τις αντίθετες προβλέψεις τους, κατάφερε με συνεχή 25ετή αγώνα   ο γιός της που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση να περπατήσει και να μιλήσει.  

Πρώτα από όλους θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους που   με τις γνώσεις τους και τα εκ βάθους καρδιάς λόγια τους μας έκαναν κοινωνούς στο πρόβλημα του  πόσο πολύ δύσκολο και δαπανηρό είναι να μεγαλώνεις παιδί με κινητική αναπηρία.

α) Καλαμπόκας Εμμανουήλ ( Μανώλης)

Αντιδήμαρχος υγείας Δήμου Αθηναίων Μαιευτήρας Γυναικολόγος - Ογκολόγος


β) Μαρία  - Αλεξάνδρα Κεφάλα

 βουλευτής Ιωαννίνων (ΝΔ ) Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας 

Ιατρός - Παιδίατρος.


γ)    DR Θάνος Ασκητής 

Ψυχίατρος - Σεξολόγος

Διδάκτωρ ψυχιατρικής ΕΚΠΑ

Καθηγητής Ψυχιατρικής EUC

Πρόεδρος Ινστιτούτο ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας 

Μέλος ΕΨΕ, ΑΡΑ/ USA,  ISSM  / ESSM


δ) Ευαγγελία ( Γκέλυ) Γεωργούλα 

Εκπαιδευτικός 

Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής Σχολής 

Πανεπιστημίου Πατρών 


ε) Κεχρής Ιωάννης 

Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Ταμίας του ΔΣ του ΙΣΑ

Ιατρός Χειρουργός Εντατικολόγος


ζ) Αθηνά Ευθυμίου ( Νοσηλεύτρια-) Συγγραφέας 

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπροσωπώντας 

Την κυβέρνηση ,η υφυπουργός κ. Κεφάλα Μαρία

Την ΝΔ, ο βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης

Τον ΣΥΡΙΖΑ η νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Μυρτώ Κοροβέση

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ  ο βουλευτής Νότιου Τομέα Β3 Αθήνας Παύλος Χρηστίδης

Εκ μέρους του δημάρχου κ. Μπακογιάννη ο αντιδήμαρχος Μανόλης Καλαμπόκας.

Εκ μέρους του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα η δημοτική σύμβουλος και επανεκλεγείσα κ. Ρωξάνη Μπέη

Εκ μέρους  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας ο πρόεδρος του Δ. Σ.  κ. Χρυσόστομος ( Μάκης)  Χήτος - Κιάμος.

Μετά  το καλωσόρισμα  του πρόεδρου της Αδελφότητας Ρωμιάς Χριστόφορου Ευθυμίου, χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ο ήρωάς μας Αλέξης. Η  Αδελφότητά μας τον βράβευσε για την Ιώβειο υπομονή του και τον Ηράκλειο αγώνα του για να κερδίσει τη ζωή!  Μέσα σε συγκινητικό κλίμα  τις αναμνηστικές πλακέτες  απένειμαν , ο Γραμματέας της Αδελφότητας  Ρωμιάς και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών  Θωμάς Πάσχος και ο συνδιοργανωτής  της παρουσίασης του βιβλίου Γρηγόρης Παπαγρηγορίου. 

Την  συγγραφέα την βραβεύσαμε  ως την Ηπειρώτισσα μάνα που με την αγάπη και την επιμονή της ανέτρεψε τα ιατρικά δεδομένα για την πορεία του γιου της!
Την πλακέτα απένειμαν οι: Ρωξάνη Μαύρου πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτισσών Γυναικών Αττικής και Νήσων και η Σταυρούλα Σκαρμούτσου - Τασούλα, πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Ν. Κορινθίας

Τίμησαν με την παρουσία τους  (εκτός των ομιλητών και  αυτών που απηύθυναν χαιρετισμό), και τους ευχαριστούμε πολύ: 

Σταύρος Καλαμπόκης, εκπρόσωπος ΝΟΔΕ Πρέβεζας και μέλος του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσπρωτικού.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ  Δημήτρης Οικονόμου , το μέλος της Κ.Ε. και στενή συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά κ. Μαρία Δημητρακοπούλου - Σιούνα και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Α' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μποτζάκης.

Ο αντιδήμαρχος Δήμου Ζηρού Κώστας Κατραχούρας.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, πρών αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και επανεκλεγείς κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και επενεκλεγείσα κ. Πόπη Γιαννοπούλου, οι νεοεκλεγέντες δημ. Σύμβουλοι  Μίνα Φούντζουλα και Ανδρέας Γραμματικογιάννης.

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Λίλιαν Γαζή, Πρόδρομος Περδίκος και Πέτρος Δεδούσης.

Οι συγγραφείς Γιάννης Γερογιάννης, Αλέξανδρος Νίκας και Γιώργος Γιαννάκης.

Έλσα Αραχωβίτη, Γραμματέας Θεσσαλών Ηλιούπολης.

Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία εκτός του προέδρου που αναφέραμε παραβέθηκανκαι οι κάτωθι: 

Χρήστος Τούμπουρος Έφορος Πολιτισμού

Γιάννης Βέλλης, Έφορος Τύπου

Γκαρτζονίκα Ελευθερία, αναπληρωτής Ταμίας 

και τα μέλη του Δ.Σ. Κοντός Αντώνιος Ηλίας Χρηστάκος,Τζομάκας Γεώργιος. ( Γκόνη Μαρίκα και Χριστόφορος Ευθυμίου συμμετείχαν ως συντελεστές).

Από τους Συλλόγους Ηπειρωτών:

Ο πρόεδρος (με πολλά μέλη του Δ.Σ) Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ρούσσας, ο Πρόεδρος Ηπειρωτών του Περιστερίου και πρόεδρος της Αδελφότητας Κεραμίτσας  κ. Ζήκος Κόντης, η πρόεδρος Ηπειρωτών  Βύρωνα Αλέκα Σιώζου, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτισσών γυναικών Αττικής Γεωργία Κατσαντούλα, η Κατερίνα Δράκου πρόεδρος του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού, ο Δημήτρης Κάτσενος εκπρόσωπος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, ο Παναγιώτης Ανυφαντής πρόεδρος της Αδελφότητας Αμπελώνα (Πόβλας) Θεσπρωτίας, ο Κλέανδρος Παπαδόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Βελλαϊτών, μέλη του Δ.Σ των Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου.  ο πρόεδρος της Αδελφότητας  Σκλιβανιτών Κώστας Τσιριβήλας, ο πρόεδρος και πολλά μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Λουκάς Παπακωνσταντίνου.  Ο Γιώργος Κουρτέσας, δημ. Σύμβουλος Δήμου Γ. Καραϊσκάκη και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών  η Κωνσταντίνα Καμπέρη υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων  της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού  Διχομοιριωτών Άρτας και η Χριστίνα Μπενέκου ταμίας του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες από όλα τα μέλη της Αδελφότητας στην Έφορο Δημ. Σχέσεων  της Πανηπειρωτικής και Γραμματέα της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου φίλη Μαρίκα Γκόνη που ανταποκρίθηκε άψογα στο ρόλο της παρουσιάστριας της εκδήλωσης και στον φίλο Αλέξανδρο Μάτσικα που επιμελήθηκε ,και οργάνωσε το κέρασμα στο τέλος της παρουσίασης 

Άφησα για το τέλος τους  συνεργάτες του ηλεκτρονικού Τύπου. Τον φίλο ρεπόρτερ και εικονολήπτη Γρηγόρη Ζαφείρη που μαγνητοσκόπησε την εκδήλωση την οποία θα προβάλλει στο διαδικτυακό κανάλι "ΟΛΑ ΔΥΤΙΚΑ", και αποσπάσματα στο κανάλι τοπικό ARTA TV. 

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ και διαχειριστής του blog ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ (https://mpampini.blogspot.com/), φίλος Σπύρος Μπενέκος μαγνητοσκόπησε και  μας έδωσε όλα τα βίντεο και μερικές φωτογραφίες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος

Χριστόφορος Ευθυμίου

ΦΩΤΟ:  Θανσης Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: