Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Παραμυθιά: Στα μονοπάτια της Φυσικής Επιστήμης, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Αποτέλεσμα εικόνας για στα μονοπάτια της φυσικής επιστήμης παραμυθιά 30 Αυγούστου


Καλοκαιρινές περιηγήσεις στα μονοπάτια της Επιστήμης, διοργανώνει στην Παραμυθιά, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς , η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές σχολείων οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν στο φυσικό περιβάλλον τις έννοιες της Κοσμολογίας, της Κβαντικής Φυσικής και της Σεισμολογίας!

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι οι μαθητές να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και τις έννοιες που τις συνοδεύουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μνημεία ιδιαίτερου κάλλους, η μελέτη των οποίων δίνει ανεκτίμητες πληροφορίες, για τη δράση του ανθρώπου σε μεγάλες χρονικές περιόδους και έτσι αποκρυπτογραφούμε την ανθρώπινη οντότητα και το μεγαλείο των επιτευγμάτων της.Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από δύο διαλέξεις καθημερινά -Επισκέψεις - Δρώμενα - Εκδρομές - ΨυχαγωγίαΣχετική εικόναΤο πρόγραμμα για την Παραμυθιά είναι ενταγμένο στο γενικό πρόγραμμα ''Θερινά σχολεία με ποικίλες δραστηριότητες'' που  διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, από 25 Αυγούστου για εκατοντάδες μαθητές.

Καλοκαιρινές περιηγήσεις στα μονοπάτια της Επιστήμης, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, για εκατοντάδες μαθητές της Α, Β, Γ Γυμνασίου και της Α και Β Λυκείου, διοργανώνει από τις 25 Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Στην Ιστιαία, στο Κατάκολο Ηλείας, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στην Αίγινα αλλά και στην Αίγινα, μικροί επιστήμονες εξερευνούν τον κόσμο γύρω μας ,σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και εξοικειώνονται με τις έννοιες της Κοσμολογίας, της Κβαντικής Φυσικής και της Σεισμολογίας!

«Από το 2007 έως και το 2016, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει διοργανώσει 65 θερινά σχολεία, κυριολεκτικά σε ολόκληρη τη χώρα –στην Ερέτρια, στη Μεσσήνη, στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Αίγινα, την Ιστιαία, την Παραμυθιά της Θεσπρωτίας-. Σκοπός των θερινών αυτών σχολείων που περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες, από πειράματα και εισαγωγή στην κβαντική φυσική και την κοσμολογία, μέχρι περιηγήσεις στη φύση και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας», εξηγεί ο Πρόεδρος της ΕΕΦ, Παναγιώτης Φιλντίσης.


Αποτέλεσμα εικόνας για φυσική

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιόδου αυτής είναι: Οι μαθητές μελετούν τους σεισμούς στη Λευκάδα!

25-27 Αυγούστου στην Ιστιαία «Περιήγηση στα Μονοπάτια της Φύσης»
27-31 Αυγούστου στην Αίγινα « Προηγμένες έννοιες της Φυσικής»
30 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας «Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος»
Από τις 3 -7 Σεπτεμβρίου στη Λευκάδα, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών «οι μαθητές μελετούν τους σεισμούς»
Και από τις 8-10 Σεπτεμβρίου στο Κατάκολο Ηλείας «Πανόραμα Πειραμάτων»

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα δομούνται έτσι ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν τον φυσικό κόσμο και την Επιστήμη συνολικότερα, αναλύοντας ευμετάβολα δεδομένα, λαμβάνοντας σύνθετες αποφάσεις και αξιολογώντας στοιχεία που οδηγούν σε επιστημονικά συμπεράσματα.

Μεταξύ των θεμάτων που προσεγγίζονται με ελκυστικό για τους μαθητές τρόπο, είναι:
-Φυσικός κόσμος και τεχνολογίες αιχμής
-Μηχανική και Εφαρμοσμένη Κβαντική Φυσική
-Κοσμολογία, Τοπολογία και Περιβάλλον
-Αστροφυσική, Αστρονομία, Νανοτεχνολογία
Στα θερινά σχολεία περιλαμβάνεται ειδική ενότητα «Πολιτισμός και Μνημεία» με επισκέψεις και διαδραστικά προγράμματα σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους (μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι-ιστορική ανασκόπηση, πρόσωπα της Αρχαιότητας και συσχετισμός με μνημεία, Ιστορική αξία μνημείων), πειράματα σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους, εκδρομές-περιηγήσεις στη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: