Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υλικά
350 γρ. Βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
100 ml. γάλα
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1 φακελάκι βανιλια
Για τη διακόσμηση:
Άχνη ζάχαρη (2 κ.σ.)
Κομμάτια και φλούδες πορτοκαλιού γλασέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο C.
Χτυπατε στο μίξερ το βουτηρο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας το αλεύρι, το baking powder, και τη βανιλέτα και χτυπάτε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφετε μια φόρμα με βουτηρο και την αλευρώστε ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Ψήνετε για 50 λεπτά περίπου στους 175ο C.
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.(προαιρετικα εδω μπρειτε να σιροπιασετε το κεικ 2 ζαχαρη 1 νερο)
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Διακοσμούμε με τα κομμάτια και τις φλούδες του πορτοκαλιού γλασέ.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: