Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

«Οξιά» Μονοδενδρίου Ζαγορίου





Η τοποθεσία «Οξιά» βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Μονοδένδρι Ζαγορίου και από το σημείο αυτό μπορούμε να έχουμε μια μοναδική θέα (κατά πολλούς την καλύτερη) προς τη χαράδρα του Βίκου.


Για να πάει κάποιος στη περιοχή αυτή δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον ασφαλτόδρομο τον 6 χιλιομέτρων που ανηφορίζει από το χωριό και οδηγεί ως εκεί. Υπάρχει επίσης, για τους φίλους της πεζοπορίας και ένα μονοπάτι που αρχίζει και αυτό από το χωριό και καταλήγει στην «Οξιά» (υψόμετρο 1300μ.).






Για τ’ αυτοκίνητα των επισκεπτών υπάρχει χώρος παρκαρίσματος και από εκεί ξεκινάει ένα όμορφο καλντερίμι (100 μέτρων) το οποίο καταλήγει στο χώρο θέασης της χαράδρας. Για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των επισκεπτών στο σημείο υπάρχει κατασκευασμένο και ένα προστατευτικό πέτρινο τοιχίο. Υπάρχει επίσης και ένα σύντομο μονοπάτι, χωρίς όμως αυτό να έχει κάποια πρόσθετα προστατευτικά στοιχεία, που μας οδηγεί λίγα μέτρα πιο μέσα στη χαράδρα.

Η «Οξιά» βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο όπου ο «Μέγα Λάκκος» της Τύμφης συναντά τη χαράδρα και η θέαση της ένωσης των δύο χασμάτων είναι εντυπωσιακή.





































www.apeirosgaia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: