Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Έστησαν μπλόκο στο Λούρο οι αγρότες της Πρέβεζας


Στο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων στην είσοδο του Λούρου προχώρησαν οι αγρότες της Πρέβεζας σήμερα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στήνοντας το πρώτο μπλόκο διαμαρτυρίας στο οδικό δίκτυο του Νομού.
IMG 0541
Λίγο μετά τις 12, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, αγρότες από όλο το Νομό συναντήθηκαν στο Ζέφυρο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και στη συνέχεια μετέβησαν στην είσοδο του Λούρου όπου παρέταξαν τα τρακτέρ αποκλείοντας σε πρώτη φάση την κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου μία ώρα (η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν από παράδρομους).
IMG 0575
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο και να αγωνιστούν δυναμικά για να αποτραπούν τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους αγρότες, ενώ την Τρίτη εκπρόσωποι από το μπλόκο του Λούρου θα μεταβούν στη Νίκαια της Θεσσαλίας, για να πάρουν μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον και οι μορφές των κινητοποιήσεών τους.
IMG 0524
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κ. Σπύρος Κλινάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «μετά το αγωνιστικό ραντεβού της Παρασκευής που έδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων με τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής στην Πρέβεζα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας σήμερα στο Ζέφυρο. Βρεθήκαμε εκεί με τους συνάδελφους αγωνιζόμενους αγρότες και μετακινηθήκαμε εδώ μέσα στο Λούρο, σε μια πόλη που είναι μέσα στην καρδιά της αγροτικής παραγωγής και που βιώνει τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλου του Νομού. Συγκεντρωθήκαμε εδώ με το πλαίσιο της Ομοσπονδίας σε αγωνιστική συνεννόηση πανελλαδικά με τα άλλα 32 μπλόκα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια με καρδιά το μπλόκο της Νίκαιας, στο οποίο θα συμμετέχουμε κι εμείς αύριο το μεσημέρι που υπάρχει σύσκεψη για τον περαιτέρω συντονισμό. Δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε εδώ ενωμένοι, αποφασισμένοι μέχρι να αποτραπούν τα μέτρα που σε πρώτη φάση έρχονται με το ασφαλιστικό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που ανησυχούν, που μας ενώνει το πλαίσιο και ο αγώνας για την επιβίωση αύριο, να συμμετέχουν και να στηρίξουν περαιτέρω τον αγώνα μας εδώ στο μπλόκο του Λούρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: