Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Δείτε σε 12 video την εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών για την πρόληψη Υγείας, που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.


Δείτε τα video
Η Κορυφαία Οργάνωση των Αποδήμων Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, συνδιοργάνωσε από κοινού με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στις 20 Ιανουαρίου, εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη υγείας των πολιτών, στο Πνευματικό κέντρο των Ηπειρωτών οδός Κλεισθένους 15, 7ος όροφος. 


Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες ιατροί και ο Πρόεδρος της Ε. Κ.Ε. Στέφανος Φούσας Επ. Καθηγητής Καρδιολογικής και συντονιστής Δ/ντής στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά με καταγωγή από Ρεπετίστα Ιωαννίνων. 

Οι σπουδαίοι ιατροί, επιστήμονες, μίλησαν ο καθένας στην ειδικότητά του με εκλαϊκευμένο και κατανοητό τρόπο που έκανε τους παρευρισκόμενους να παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα μίλησαν: 


Ευάγγελος Ματσάκης, Δ/ντης Καρδιολογίας , θέμα: Κάπνισμα Στυλιανός Χαντανής, Δ/ντής Καρδιολογίας, θέμα: Παχυσαρκία 

Νίκος Πατσουράκος, Επιμελητής Καρδιολογίας, θέμα: Άθληση και υγεία της καρδιάς
Ευαγγελία Στρουμπούλη, Επιμελήτρια Ακτινολόγος, θέμα: Περιφερική Αγγειοπάθεια 

Απόστολος Μπίσας, Δ/ντής Ουρολόγος, θέμα: Καρκίνος Προστάτη 

Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής &Γυναικολογίας, θέμα: Πρόληψη 
καρκίνου στις γυναίκες 


Γιώργος Λάτσιος, Επιμελητής Καρδιολογίας, θέμα: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Στέφανος Φούσας, Συντονιστής Δ/ντης - Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας 
Θέμα: Πώς να αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. 


Η κατάμεστη αίθουσα από Ηπειρώτες κατέδειξε το έντονο ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας να ενημερωθούν για θέματα της υγείας και της πρόληψης τονίζοντας με σαφήνεια το ρητό του πατέρα της ιατρικής «Κάλλιο προλαμβάνειν, παρά θεραπεύειν». 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πάρα πολλοί συμπατριώτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για ένα διαφορετικό θέμα που αφορά την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας, στη δύσκολη εποχή της κρίσης και της λιτότητας που βιώνουμε. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης, τονίζοντας κατά πρώτον το πλούσιο βιογραφικό του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. κ. Στέφανο Φούσα και στη συνέχεια την ανάγκη που υπάρχει για την ενημέρωση των πολιτών και δει των Απόδημων Ηπειρωτών, για θέματα πέραν του πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς, που άπτεται για την υγεία μας. Επίσης ανέφερε ότι στην ΠΣΕ αγωνιζόμαστε να αποκτήσει η χώρα μας ένα δημόσιο ολοκληρωμένο και ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, γιατί η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και δεν αποτελεί εμπόρευμα. 

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΣΕ παρευρέθηκε στην εκδήλωση, που είχε άλλωστε και την ευθύνη της διεκπεραίωσης της. 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Γιώργος Δόσης, εκ μέρους του Δ.Σ της ΠΣΕ έδωσε 
στον κο Στέφανο Φούσα πάπυρο - βράβευση στην Ε.Κ.Ε. και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής. εκ μέρους του Δ.Σ,,  χάρισε στον συμπατριώτη μας βιβλίο και cd της  πετυχημένης εκδήλωσης της ΠΣΕ για τα ''Μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου''. 


Η εκδήλωση έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες μας και με την ευχή η ΠΣΕ να διοργανώνει συχνά τέτοιες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: