Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ο Ελληναράς χορεύει πεντοζάλη τις αγορές... Το Μακάβριο κούρεμα των καταθέσεων


Συγκλονιστικό σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή με τους ολίγιστους ηγέτες μας να κοιτάζουν έντρομοι την άβυσσο


Δεν θα σταθούμε στην δικαιολογημένη οργή του προέδρου της Κομισιόν για το αχρείαστο και χωρίς αντικείμενο δημοψήφισμα που έφερε ακόμη και τους εμπνευστές του σε ακόμη πιο δεινή θέση. Επιλέγουμε να κρατήσουμε μόνο την παρακάτω αποστροφή της ομιλίας του.
''Δεν θα υπάρξει σήμερα λύση, θα ανοιχτεί όμως ο δρόμος για τη λύση, σήμερα θα υπάρξει συνεννόηση. 
Θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι ρητορικές κορώνες. Δεν επιτρέπω στην ελληνική κυβέρνηση να αποκαλούνται τρομοκράτες τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης. Η Κομισιόν με κάθε σεβασμό στο δικαίωμα της ψήφου θέλει διευκρινίσεις για το τι σημαίνει το «όχι» και ποιο είναι το νόημα της απάντησης.
Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι πρέπει
Οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μπορούν να βασιστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή''

Kάθε μία λέξεις από τις παραπάνω πέφτει σαν σταγόνα στο ανθρώπινο δέρμα, η επανάληψή της το τρυπάει, μπορεί να ανοίξει ακόμη και τρύπα στο κρανίο. Το Μαρτύριο της Σταγόνας.

"Δεν θα υπάρξει σήμερα λύση..."

Ακολουθεί η μετάφραση στα ελληνικά του μέσου κατσαπλιά έλληνα

Δεν θα δεις σύντομα το χρώμα του χρήματος. Ξέχνα την λύση σε 48 ώρες...Θα πιεις το δηλητήριο σταγόνα-σταγόνα ως τον πάτο. Μας χρωστάς 140 δις ευρώ (στους ευρωπαίους εταίρους που αποκαλείς τρομοκράτες) και χρωστάς άλλα 30 δις ευρώ στο ΔΝΤ.

Τι σημαίνει αυτό αγαπητέ κατσαπλιά έλληνα; Οτι ήρθε η ώρα να κουρευτούν και οι καταθέσεις σου. Οι δικές σου καταθέσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα μια και εκείνες του λόμπι της δραχμής βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού και δεν κινδυνεύουν. Οι δικές σου μικροκαταθέσεις κατσαπλιά έλληνα, της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας όλεθρος, θα κουρευτούν για να μπορέσουν να μείνουν ανοιχτές οι τράπεζες. Αυτό θα είναι η επόμενη στάση στο σκοτεινό και μακάβριο τούνελ του τρόμου που έβαλε τον εαυτό του ο σοφός λαός.

Θα ακολουθήσουν τα κωλόχαρτα αόγιου και οι δραχμές του Λαφαζάνη. Αλλά είπαμε: βήμα-βήμα στους θαλάμους του μαρτυρίου-το ένα βασανιστήριο θα διαδέχεται το άλλο.

Εμπρός λοιπόν κύριοι Λαφαζάνη και Λαπαβίτσα, τυπώστε δραχμές. Διαφορετικά θα είστε επικίνδυνοι λαοπλάνοι και θα έχετε από την ιστορία την ποινή που σας αξίζει.

Κι όχι μόνο εσείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: