Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Πόλεμος των μέντιουμ για την ερμηνεία του «Όχι» στο δημοψήφισμα

Διαφημίσεις σαν κι αυτή, έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες τα ηλεκτρονικά media



Αστρολόγοι, αριθμολόγοι, ειδικοί στην ενόραση και μέντιουμ έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες τα media, με διαφημίσεις «δημοψηφισματομαντείας», όπου υπόσχονται να βρουν το πραγματικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Ο διχασμός του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινής γνώμης, κατά πόσο το 62% του λαού είπε «Όχι» στο συγκεκριμένο σχέδιο που κλήθηκε να ψηφίσει ή εννοούσε «Όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, είναι γεγονός. Και μοιραία στην αντιπαράθεση ενεπλάκησαν και τα μέντιουμ της χώρας.

Μπορεί η έλλειψη σαφούς ερωτήματος στο δημοψήφισμα να επιτρέπει και στους οπαδούς της δραχμής και σε όσους θέλουν παραμονή στο Euro, να οικειοποιούνται το 62% των ψηφοφόρων, όμως στη δημοκρατία (όπως και στη μεταφυσική), δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Μέχρι στιγμής, ανάμεσα στα μέντιουμ που καλούνται να βρουν λύση, έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις, ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν: Από τη μια, οι «Λαφαζανοσκόποι», επικοινωνούν με το υπερπέραν για να πάρουν απαντήσεις επαναλαμβάνοντας τη λέξη «Λαφαζάνης» και κόβουν την τράπουλα με το αριστερό χέρι.

Από την άλλη, οι «Παπαδημουλομάντεις», που δοκιμάζουν να ερμηνεύσουν το «Όχι», παρατηρώντας το πέταγμα των πουλιών πάνω από τη Βουλή, τείνουν περισσότερο στην ερμηνεία ότι το «Όχι», σήμαινε παραμονή της χώρας στο Euro.
Όπως είναι αναμενόμενο, η προσέλευση του κόσμου που θέλει να γνωρίζει με εγκυρότητα, τι σημαίνει τελικά το «Όχι» που ψήφισε, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν από τα medium να κάνουν share το αποτέλεσμα στο Facebook και στο twitter, ώστε να αποστομώσουν όσους ισχυρίζονται το αντίθετο.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μέντιουμ που ισχυρίζονται ότι το «Όχι» σήμαινε παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παραβιάζουν την αστρολογική νομοθεσία.
 
Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα

Νίκος Ζαχαριάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: