Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Στα Γιάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Στην πόλη των Ιωαννίνων θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σκοπός είναι να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας.
Ο κ. Παυλόπουλος θα φτάσει το πρωί της Τετάρτης ενώ την ίδια ημέρα θα επισκεφθεί και το Μουσείο του Θεόδωρου Παπαγιάννη, στο Ελληνικό.
Οι εκδηλώσεις για την 105η επέτειο των Ιωαννίνων συνεχίζονται και κορυφώνονται το επόμενο διήμερο.
Αναλυτικά:
Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 9:30 το πρωί θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Στρατηγείο πολέμου 1912 – 1913, στο Χάνι Εμίν Αγά.
Στις 11:00, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.
Θα ακολουθήσει στις 12:15 τελετή στη μνήμη των «έξι παλληκαριών που έπεσαν στο λόφο της Δουρούτης», την παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης και κατάθεση στεφάνων.
Στη μία το μεσημέρι, θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Λόφο Αβγού, στον «Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων», του Δήμος Δωδώνης.
Το απόγευμα, στις 18:30 θα εγκαινιαστεί η «Κεντρική Αναδρομική Έκθεση χαρακτικών και σκηνογραφικών μελετών» του χαράκτη-ζωγράφου Χρίστου Δαγκλή (1916-1991) στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο. Θέμα της ομιλίας «Νικητές, ηττημένοι και οφειλέτες».
Το πρόγραμμα θα κλείσει  μουσικά με συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου ιωαννιτών.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου. Θα ξεκινήσουν με εορταστικό πρωινό στις 7:00, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της μπάντας της VIII Μεραρχίας.
Θα ακολουθήσει, στις 10:30, δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων, στις 11 κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και δεξίωση στο Μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στις δώδεκα το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: