Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

8 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Ήπειρο



Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ύψους 8.000.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». 
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, εκδόθηκε η πρόκληση, με δυνητικούς δικαιούχους την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Οι προτάσεις θα υποβληθούν από 5 Μαρτίου έως 4 Ιουνίου και ώρα 14.00 και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της συγκριτικής αξιολόγησης. 

Στην πρόσκληση που φέρει τον τίτλο  «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πεδινές - μη δασικές περιοχές» περιλαμβάνονται ενδεικτικά έργα διευθέτησης ποταμών/ χειμάρρων / υδατορεμάτων για την αύξηση της παροχετευτικότητάς τους, την προστασία της κοίτης και τη ρύθμιση της ροής, έργα κατασκευής αντιπλημμυρικών αναχωμάτων για την ανάσχεση και ασφαλή παροχέτευση των πλημμυρικών αιχμών, έργα κατασκευής λιμνών κατακράτησης πλημμυρικών ροών, έργα παράπλευρης εκτόνωσης / αποθήκευσης των πλημμυρικών ροών. 
• Περαιτέρω πληροφορίες για το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr. 
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στoν κ. Μανώλη Ματσάγκα, τηλέφωνο 26513-60522.

Δεν υπάρχουν σχόλια: