Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Έργα αποκατάστασης σε τρεις γέφυρες


Μία μελέτη και δύο έργα δρομολογούνται άμεσα από την Περιφέρεια, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής,  για την αποκατάσταση βλαβών που υπέστησαν γέφυρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Η μελέτη, είναι προϋπολογισμού € 44.550,72 και αφορά  τρεις γέφυρες που βρίσκονται,    πλησίον του οικισμού Δ.Ε. Πραμάντων, στη θέση «Παναγιά» Μετσόβου και στη συνδετήρια οδό Ελεούσας Δήμου Ζίτσας- Κρύας Δήμου Ιωαννιτών.
 Τα έργα αφορούν:
Α)  «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών στην γέφυρα Σπηλιωτοπούλου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης», προϋπολογισμού 40.000 €, για τις οποίες ανάδοχος αναδείχτηκε  ο Κωνσταντίνος Συγκούνας.
Β)Την αποκατάσταση της γέφυρας μπέλλεϋ στο Λίθινο Ζίτσας, με προϋπολογισμό 61.000 ευρώ. Η αποκατάσταση θα γίνει σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΙΓΜΕ, ήτοι επέκταση της σημερινής γέφυρας κατά 6 μέτρα και σε πρώτη φάση - σύμφωνα με την πρότασή του-θα επιτρέπεται η χρήση της για πεζούς και ελαφρά οχήματα.
Σε δεύτερο στάδιο η Περιφέρεια εξετάζει ήδη τη δυνατότητα κατασκευής νέα σύγχρονης γέφυρας σε νοτιότερο σημείο του ποταμού Καλαμά, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα οχήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: