Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Επιτήδειοι αγόραζαν δημητριακά στη Λάρισα με πλαστές επιταγές


Σε κάθειρξη 9 και 10 ετών αντίστοιχα τιμωρήθηκαν δύο επιτήδειοι «έμποροι» στη Λάρισα, οι οποίοι, κάνοντας χρήση πλαστών και μεταχρονολογημένων επιταγών, εξαπατούσαν αγρότες και τους ποσότητες δημητριακών.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες είχαν λάβει αρκετούς τόνους προϊόντος, υποκρινόμενοι ο ένας τον μεγαλέμπορο αγροτικών προϊόντων και ο άλλος τον οδηγό του.
Για να πειστούν οι γεωργοί, χρησιμοποιούσαν πολυτελές αυτοκίνητο με το οποίο προσέρχονταν στις συναντήσεις, και τους πρότειναν πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές της αγοράς.
Οι δύο επιτήδειοι δρούσαν κυρίως σε Φάρσαλα και Μάνδρα, δημοσιεύοντας αγγελίες σε τοπικές εφημερίδες, στις οποίες εμφανίζονταν να ζητούν αγροκτηνοτροφικά προϊόντα για άμεση αγορά.
Μεγάλη πέραση φαίνεται πως είχαν στα Φάρσαλα, όπου μέχρι ο πρώτος αγρότης, που είχε προβεί σε αγοραπωλησία της σοδειάς του, να πάει στην τράπεζα και να διαπιστώσει την πλαστότητα των επιταγών, άρα να αποκαλυφθεί η απάτη, οι δύο δράστες είχαν λάβει τόνους κριθαριού από τους υπόλοιπους.
Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας εκ των οποίων είχε κριθεί προφυλακιστέος, άσκησαν έφεση, της οποίας το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα, οδηγώντας στην αποφυλάκισή τους μέχρι την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης.


http://www.ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: