Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Με το β' βραβείο τιμήθηκε η Πρεβεζάνα ( Κερασώνας Φιλιππιάδας) Χρυσαυγή Κολιού , από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για ποίημά της.


Την Κολιού Χρυσαυγή με καταγωγή από τον Κερασώνα τίμησε με το β' βραβείο η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το ποίημά της με τίτλο "Στον Ποιητή Ι. Γ", σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018.

Η νεαρή δικηγόρος απέσπασε επίσης, το γ' βραβείο στον πανελλήνιο και παγκύπριο διαγωνισμό που προκήρυξε για το 2017 η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το πόνημα "Η μνήμη που εκδικείται". Πρόκειται για διήγημα με τη μορφή χρονικού- μαρτυρίας το οποίο αναφέρεται στα γεγονότα της περιόδου της Κατοχής και ειδικότερα, στην απάνθρωπη δράση της γερμανικής μεραρχίας Εντελβάις στα χωριά της Ηπείρου, το καλοκαίρι του '43. 
Το τρίτο προσφάτως διακριθέν έργο της δημιουργού, το ποίημα με τίτλο "Πέρα από την Ιστορία", εμπνευσμένο από τη λακωνική ρήση "Λεύτερη Σκέψη, Δούλο Κορμί" του μεγάλου αγωνιστή Αλέξανδρου Παναγούλη, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο βιβλίο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ, την έκδοση του οποίου επιμελήθηκε ο Δήμος Βύρωνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: