Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Με επιτυχία την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, το μεσημέρι, στο ''Ελληνικό πρωινό'' η γαστρονομία της Πρέβεζας. Moνοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τα special events στη 13η Horeca.



Εκατοντάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γεμίζουν καθημερινά τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της 13ης ΗΟRECA, οι οποίες καλύπτουν κάθε πτυχή της σύγχρονης γαστρονομίας, της καφεστίασης, και του ψηφιακού marketing. 


Από νωρίς το πρωί  κάθε μέρα, μέχρι το κλείσιμο της έκθεσης, εκατοντάδες επισκεπτών συρρέουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων, για να παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον το πλούσιο πρόγραμμα θεματικών events της HORECA 2018. Διαγωνισμοί, σεμινάρια, διαδραστικές επιδείξεις, live cooking shows και συναρπαστικά happenings μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών επισκεπτών για άλλη μια χρονιά! 



''Ελληνικό Πρωινό'' από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση των νέων περιοχών.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας παρουσιάζει στη HORECA 2018 τις νέες περιοχές που εντάχθηκαν κατά το τελευταίο έτος στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», μεταξύ των οποίων και η Πρέβεζα, μέσα από τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους εδέσματα.
Πλήθος επαγγελματιών κατακλύζουν το περίπτερο του "Ελληνικού Πρωινού", όπου παρουσιάζονται στη διάρκεια τα πρότυπα πρωινά  από όλη τη χώρα. 

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 14.00' έγινε η παρουσίαση του πρωινού της Πρέβεζας.
Πρόκειται για την συνέχεια του Πρεβεζάνικου πρωινού που είχε διοργανωθεί με μεγάλη επιτυχία τον Απρίλιο του περασμένου έτους σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην πόλη της Πρέβεζας.


Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την Πρέβεζα, ο εμπνευστής του Ελληνικού Πρωινού, κ. Γιώργος Πίττας, αναφέρθηκε στη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό μέσω της συγκεκριμένης δράσης, και μάλιστα πριν από οκτώ χρόνια, μεσούσης της κρίσης, με δειλά αρχικά και πιο σίγουρα στη συνέχεια βήματα. «Η αυτοπεποίθηση των παραγωγών, η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αύξηση της επισκεψιμότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι στοιχεία που πρέπει να συνεκτιμηθούν στη συνεισφορά του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», τόνισε ο κ. Πίττας. 
Όσον αφορά το πρωινό της Πρέβεζας βασίστηκε σε τοπικές γεύσεις κύρια, και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα για την παρασκευή του πρωινού των ξενοδοχείων (μέλι , τυροκομικα , φρούτα , αλλαντικά , γιαούρτι , ελιές , πάστα ελιάς , ελαιόλαδο , πίτες , βούτυρα , γαλακτοκομικά , γλυκά κ.α.) και ιδιαίτερα  τις ηπειρώτικες πίτες που ξεπερνούν καταγεγραμμένα τις 200, αλλά και τα παρασκευάσματα ψαριών και οστρακοειδών του Αμβρακικού,  που εντυπωσίασαν το κοινό. 
Οι επισκέπτες  δοκίμασαν όλα τα εδέσματα, κύρια πίτες, που  παρασκεύασαν διακεκριμένοι αρχιμάγειρες  της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, παράρτημα Ηπείρου, με επικεφαλής, τον Τάσο Τόλη, τον Έκτορα Ιωάννου και το Γιάννη Μανίκα και και κυρίως τον υπεύθυνο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πρέβεζας Θανάση Βρεττό, Ηπειρώτες και οι 4,  από τα πρότυπα συνταγολόγια της Πρέβεζας και με προϊόντα που ήλθαν από κει.


Ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης  σε σύντομη ομιλία αναφέρθηκε στα τουριστικά πλεονεκτήματα της παραλιακής ζώνης της Πρέβεζας.


Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορο Ευθυμίου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του τουρισμού για την Ήπειρο, καθώς και τις δράσεις της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας για την προώθηση της τουριστικής προβολής του ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού της πατρώας γης. Κλείνοντας, αφού κάλεσε όλους να παραβρεθούν στην ''Πίτα του Ηπειρώτη 2018'', που διοργανώνεται την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, μετά τις 10.00' το πρωί στο ΣΕΦ, με ελεύθερη είσοδο, τόνισε ότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Τουρισμό σε συνάφεια με την Παράδοση.



Τάσος Τόλης -  Θανάσης Βρεττός, αχτύπητο δίδυμο
Οι αρχιμάγειροι Τάσος Τόλης και Θανάσης Βρεττός, παρουσίασαν τα γαστρονομικά είδη, που είχαν παραχθεί και τα οποία στη συνέχεια δόθηκαν προς βρώση, στους επισκέπτες του περιπτέρου της Ένωσης Νέων Ξενοδόχων Πρέβεζας.

Τους παρευρισκόμενους διασκέδασε η ηπειρώτικη κομπανία του Κώστα Μήτση, με τον ίδιο στο τραγούδι, που έπαιξε
Πρέβεζάνικους  σκοπούς, που απέδωσε χορευτικά το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.
Ήταν μιά εντυπωσιακή εκδήλωση, που καλύφτηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, τον ΑΝΤ1 και το STAR CHANNEL. 
Το ROMIANEWS βρέθηκε στο περίπτερο της Πρέβεζας και  αφιερώνει το παρακάτω φωτορεπορτάζ στους συντελεστές της πολύ επιτυχημένης σημερινής εκδήλωσης.



























































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: