Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Πουλούσαν αρκουδάκι στο διαδίκτυο!!!

Ένα αρκουδάκι είχε βγει προς πώληση στην Αλβανία, μέσω του διαδικτύου, αντί του ποσού των 1100 ευρώ, αλλά για καλή του τύχη, φιλοζωική οργάνωση εντόπισε την αγγελία.
Το ζώο κατασχέθηκε και βρίσκεται πλέον στο περιβαλλοντικό κέντρο του Αρκτούρου.
Η ιστορία του Ρέι, όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, αποκαλύφθηκε στις 27 Μαΐου, όταν άνθρωποι της φιλοζωικής οργάνωσης Animal Rescue Albania εντόπισαν στο διαδίκτυο μία αγγελία πώλησης ενός ορφανού αρκουδιού.
Η αγγελία, μάλιστα, ήταν online ήδη για πέντε μέρες, χωρίς καμία παρέμβαση.
Η οργάνωση ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο εισαγγελέα και την επόμενη ημέρα το ζώο κατασχέθηκε από τον παράνομο "ιδιοκτήτη" του. Παρά τους ισχυρισμούς του ότι τον είχε βρει να περιπλανιέται μόνος του, οι άνθρωποι της Animal Rescue Albania  πιστεύουν -σύμφωνα με τον Αρκτούρο- ότι είχε σκοτώσει τη μητέρα του Ρέι και στη συνέχεια τον αιχμαλώτισε με σκοπό να τον πουλήσει.
Όταν κατασχέθηκε ήταν πολύ φοβισμένος, είχε ελάχιστα δόντια και ήταν σοβαρά υποσιτισμένος, με βάρος μόλις 5 κιλά, αλλά αμέσως άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις του χάρη στην ενισχυμένη διατροφή που του παρασχέθηκε.
Ο Ρέι μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο στα Τίρανα για προσωρινή φιλοξενία και κατόπιν σχετικού αιτήματος και της ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που κράτησαν αρκετούς μήνες, το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στον κτηνιατρικό σταθμό του Αρκτούρου, όπου σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων θα ζει μέχρι την ηλικία των τριών ετών.
Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο της οργάνωσης, στο Νυμφαίο, καθώς η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον δεν είναι πλέον εφικτή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο "Ρέι" είναι το τέταρτο αρκουδάκι στην Αλβανία που έσωσε από την αιχμαλωσία ο "Αρκτούρος" τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: