Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΑΡΤΑ-Αναγνώριση και επίσημα από την Πολιτεία της ονομασίας "Κοιλάδα Αχελώου”


Yπερψηφίστηκε προχθες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και NATURA». Ευχαριστούμε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Φάμελλο Σωκράτη  ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημά μας να συμπεριληφθεί και το «Κοιλάδα Αχελώου» στο όνομα του Φορέα και να γίνει: "Φορέας Διαχείρησης Εθνικού...

Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων, και Μετεώρων."  Ευχαριστούμε επίσης τους Βουλευτές Άρτας Βασίλη Τσίρκα και Γιώργο Στύλιο,για τη βοήθεια και στήριξη του αιτήματός μας.  Τέλος να ευχαριστήσουμε και τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας,Χρήστο Καπερώνη, για τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος και την παρουσία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το Νομοσχέδιο. Η αναγνώριση και επίσημα από την Πολιτεία της ονομασίας "Κοιλάδα Αχελώου” δικαιώνει τη συνεχή και επίμονη προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια, κατοίκων και από τις τέσσερις περιφέρειες της περιοχής και όχι μόνο για την ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου.Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας….

 Αντώνης Κοσσυβάκης

1 σχόλιο:

ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ είπε...

ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΠΑΝΤΑ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ακόμη, κρύβει άγνωστες πτυχές που αν δεν τις γνωρίζει κάποιος, βγάζει εσφαλμένα συμπεράσματα. Οφείλει όμως όταν μάθει τα πραγματικά γεγονότα είτε να αναγνωρίσει σφάλματα είτε να αποδώσει τα προσήκοντα.
Παράδειγμα αυτό εδώ! Καθώς δεν φαίνεται η χρονική διαδρομή του και η διαδρομή ωρίμανσης του ούτε οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, ασχέτως αν δεν τελεσφόρησαν όλες. Όμως η συγκύρια μερικών πραγμάτων μας έφερε εντελώς τυχαία σε πλεονεκτική θέση και μας έδωσε τη δυνατότητα να παρέμβουμε άμεσα χωρίς καμία προσυννενόηση και να βοηθήσουμε στο τελικό του στάδιο. Ευτυχώς εισακουστήκαμε ώστε να συμπεριλήφθη και η κοιλάδα του Αχελώου στον τίτλο του φορέα.
Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην ομαδική προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως με γνώμονα το καλό του τόπου μας, της περιοχής μας, χωρίς να υποτιμάται η να υποβαθμίζεται η συμμέτοχη και η συνδρομή φορέων αρχών και προσώπων.
Η κατάληξη των πραγμάτων και των γεγονότων δείχνει ότι η ΜΗ παρέμβαση μας θα είχε με βεβαιότητα αρνητική τροπή και χωρίς μάλιστα να το αντιληφτεί κανείς. Πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε από κανέναν καμία σκοπιμότητα. Αβλεψία.... ίσως... Θα μπορούσε να πει κανείς όμως τέλος καλό ,όλα καλά! αυτό πρέπει μόνο να κρατήσουμε.
Πάντως και προς συμμόρφωση για μελλοντικές προσπάθειες, επισημαίνουμε ότι το όλο θέμα αποκαλύπτει μια αδυναμία στην ομαδική συνεκτικότητα με άλληλοεπικαλυπτόμενες ενέργειες και λόγω προφανώς άγνοιας γεγονότων σε διαφορετικά επίπεδα λήψης αποφάσεων και πρωτοβουλιών ή αντικρουόμενα συμφέροντα άγνωστων βλέψεων.
Το θετικό αυτό αποτέλεσμα δεν μπορεί να πιστωθεί σε κανέναν εμφανώς και αφανώς είτε φορέα είτε πρόσωπο. Ήταν θέμα συγκυρίας που το εκμεταλλευτήκαμε και το χειριστήκαμε μεθοδικά.. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να αποδίδεται η προσήκουσα αναγνώριση της προσπάθειας των προηγούμενων ..
Αυτά τα θέματα πρέπει πάντα να ενώνουν φωνές έστω και αν δημιουργούνται παραφωνίες και στιγμιαίες παρεξηγήσεις......

ΕΙΠΑΜΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ!!!!!! Χ.Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ