Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Βαριά» ατμόσφαιρα σε εκλογές νέου σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας (photo)


«Βαριά» ήταν η ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, κατά τη διάρκεια των εκλογών του νέου Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο, Κυριακή (από 11:00 έως και 18:00), στο Ε.Κ.
Μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Ν. Πρέβεζας (την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ), αφού το πρωί κατήγγειλαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου στο χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων (διαβάστε ΕΔΩ), μοίραζαν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενημερώνοντας -όπως δήλωσαν- όσους προσέρχονταν να ψηφίσουν.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως το νέο σωματείο δημιουργήθηκε, επειδή οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ και Αγωνιστική Παρέμβαση) δεν μπόρεσαν να ελέγξουν μέσω της εκλογικής διαδικασίας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Από την άλλη έντονος ήταν ο εκνευρισμός όσων στηρίζουν τη δημιουργία του νέου σωματείου και παραβρίσκονταν στο Εργατικό Κέντρο κατά την εκλογική διαδικασία. Στα «πηγαδάκια» μάλιστα χαρακτήριζαν «σκοπούς» και «περιφρουρητές» τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που ήταν έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ τόνιζαν πως είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η στάση τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως παρεμπόδιζαν εργαζομένους από το να ψηφίσουν.
Η ένταση μάλιστα ανάμεσα στους εργαζομένους έφτασε μέχρι και σε λεκτικές αντεγκλήσεις.
Η κατάσταση πάντως που διαμορφώθηκε, μόνο ενωτική πορεία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν φανερώνει, ενώ να σημειώσουμε πως υπήρξε και δικαστικό προηγούμενο ανάμεσα στους εργαζόμενους των διαφόρων παρατάξεων, την προηγούμενη χρονιά.
Αναμένονται πάντως ανακοινώσεις-απαντήσεις, από ΠΑΣΚΕ και Αγωνιστική Παρέμβαση, καθώς οι κατηγορίες στην ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι σοβαρές.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσόγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: