Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για τους χρυσούς μισθούς, στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου. Ανακοίνωση της εταιρείας. Δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων.


Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Αθήνας κ. Φάκου μετά από σειρά δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία, εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς εξακολουθούν να εισπράττουν μισθούς και επιδόματα παρά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών παρενέβη με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου εξακολουθούν να εισπράττουν αμοιβές (μισθούς και επιδόματα), παρά το γεγονός ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν περικοπεί.Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης.Σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε ρεπορτάζ τους οι εφημερίδες «Έθνος» και Real News και με βάση το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών, η διοίκηση της Μεταλλουργικής εξακολουθούσε να

Ανακοίνωση του Προέδρου της Εταιρείας
O πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Ντιναλέξης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:Μετά από δημοσιεύματα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την εφαρμογή ή όχι του Ενιαίου Μισθολογίου στην ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. (Μ.Β.Η. Α.Ε.), σας γνωρίζω τα παρακάτω: Στις 01.11.2011 η Μ.Β.Η. Α.Ε. εφάρμοσε πιστά τον Νόμο 4024/11, η συνολική περικοπή του μισθολογικού κόστους ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 55 % και ουδεμία μεταβολή έγινε στο οργανόγραμμα της εταιρείας (που ίσχυε από το 2010). Αντίθετα, από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου μέχρι σήμερα, οι θέσεις ευθύνης που καταργήθηκαν ανέρχονται στο 30% του συνόλου. Κατόπιν των παραπάνω θεωρώ τα σχετικά δημοσιεύματα παντελώς ανακριβή, υποβολιμαία και με σκοπό να βλάψουν την εταιρεία. Η Μ.Β.Η. Α.Ε. επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της. Σας γνωρίζω επίσης ότι η Μ.Β.Η. Α.Ε. είναι στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία όπως και στη διάθεση κάθε αρμόδιας προς τούτο αρχής για κάθε σχετικό έλεγχο.

Τι λένε οι εργαζόμενοι
Από την πλευρά του,ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΜΒΗ κ. Δημήτρης Ντόντης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων,ανέφερε πως δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στη αντίληψη των εργαζομένων. Σημείωσε πως αν στο πόρισμα υπάρχουν πράγματι αυτά τα στοιχεία που αναφέρουν τα ρεπορτάζ των εφημερίδων,τότε αυτός πρώτος θα καταγγείλει αυτές τις πρακτικές. Διερωτήθηκε για ποιον λόγο γίνονται αυτές οι διαρροές στα ΜΜΕ,την ίδια στιγμή που έχει ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της Ελληνική Βιομηχανίας Αμυντικών Συστημάτων και τέλος,επιβεβαίωσε πως οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Διοίκησης,επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας στο Κεφαλόβρυσο στο τέλος του καλοκαιριού,όπου και πραγματοποίησαν ελέγχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: