Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αγανάκτηση για το φαινόμενο του παραεμπορίου - παραοικονομίας μεταφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Πρέβεζας.


Την μεγάλη τους αγανάκτηση σχετικά με την τεράστια μορφή που έχει πάρει πια το φαινόμενο του παραεμπορίου - παραοικονομίας μεταφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου της Πρέβεζας , η διοίκηση του οποίου ζήτησε τη παρέμβαση του Εισαγγελέα με στόχο την πάταξη του.
Ως εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Πρέβεζας ζητούν να λειτουργήσουν επιτέλους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα περιορίσουν το παραεμπόριο, την αισχροκέρδεια και την παραοικονομία. 

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου απευθύνθηκαν αρχικά σε δήμο, Λιμενικό και Αστυνομία και στη συνέχεια το πρωί της Παρασκευής προέβησαν σε καταγγελία στον εισαγγελέα Πρέβεζας. 

Εκπρόσωποι του νεοσυσταθέντος συλλόγου συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα και του επισήμαναν τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει για το νόμιμο εμπόριο η δράση του παραεμπορίου στην περιοχή μας. 
Μίλησαν για συνεχή φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, σε βάρος του στεγασμένου εμπορίου, από διάφορους πλανόδιους, περιπλανώμενους μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούν προϊόντα μαϊμού ,φτηνές απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων σε είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών και οπτικών ειδών. 
Την ίδια στιγμή πολλά είναι και τα παράπονα για το παρaεμπόριο που καθημερινά «στήνεται» στις παραλίες του νομού. 
Επιχειρηματίες μας είπανε ότι αποτελεί για όλους ανοικτή πληγή και πως εκτός από τις από τις οικονομικές επιπτώσεις, δημιουργείται και άσχημη εικόνα για το τουριστικό προϊόν. Να θυμίσουμε πάντως πως το θέμα του παραεμπορίου έχει απασχολήσει επανειλημμένα φορείς του τόπου και τα τελευταία χρόνια πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν πραγματοποιούνταν σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και οι προτάσεις για την πάταξη του παραεμπορίου, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει σημαντικά βήματα πέρα από ορισμένες διαπιστώσεις για τα κενά του νόμου και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: