Τελικά είναι οι πιστωτές τόσο αγύριστα κεφάλια και τόσο στον γυάλινο κόσμο τους που δεν βλέπουν το απλό: ότι δεν βγαίνεις από την ύφεση ούτε στον αιώνα τον άπαντα αν συνεχίσεις να αυξάνεις φόρους και ταυτόχρονα να μειώνεις μισθούς και συντάξεις; Δεν βλέπουν ότι τα νοικοκυριά δεν έχουν άλλο να δώσουν; Μήπως απλά τελικά θέλουν να μας διαλύσουν και να μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί; Ίσως να είναι και έτσι.

Από την άλλη όμως.. Γιατί μας δίνουν χρήματα; Ναι η απλή απάντηση είναι για να εξοφλούν τους ίδιους.. Σωστό και αυτό.. Από την μια τσέπη στην άλλη.  Όμως, γιατί τότε το «κουβεντιάζουν» να μας «κουρέψουν» το χρέος; Έ, θα πει κάποιος. Δεν πειράζει έβγαλαν τόσα στην πλάτη της Ελλαδίτσας ας δώσουν και κάτι.
Μάλιστα. Δίνουν λοιπόν δάνεια στην Ελλαδίτσα που θέλουν να καταστρέψουν και να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί και θα της χαρίσουν και ένα κομμάτι από τα χρέη.. μιας και θα την αγοράσουν «κοψοχρονιά». Προφανώς για να την έχουν «δεμένη» και να την κάνουν ότι θέλουν. Μάλιστα.
Καλά όλα αυτά. Αλλά γιατί λένε σχεδόν από την αρχή μονότονα προς την ελληνική πλευρά: «Μαζέψτε το δημόσιο». «Πάρτε κανένα φράγκο από τους πλούσιους φοροφυγάδες». «Πουλήστε κανένα περιουσιακό σας στοιχείο». «Έτσι θα εξοικονομήσετε πόρους και θα βάλετε λεφτά στα Ταμεία».
Αν το ψάξει κάποιος θα δει ότι τα έλεγαν αυτά, από το πρώτο μνημόνιο.. Και βεβαίως δεν είναι τίποτε αγγελούδια.. Και βεβαίως παίζουν παιχνίδια και στις πλάτες της Ελλάδας. Και βεβαίως βγάζουν το .χοντρό κατιτις τους από αυτή την μπιζνα.
Εμείς τι κάναμε; Με το δημόσιο ασχοληθήκαμε τους τελευταίους μήνες με τέτοιο τρόπο που το κάναμε ακόμη πιο μπάχαλο, διώχνουμε οριζόντια κόσμο ακόμη και άξιους.. καταργούμε μέσα στον πανικό κάθε έννοια κράτους πρόνοιας.. Γιατί; Γιατί επί τρία κοντά τέσσερα χρόνια δεν είχαμε την δυνατότητα να καταγράψουμε που υπολειτουργεί το δημόσιο και ποιοι περισσεύουν.
Φοροδιαφυγή; Ας μην το κουβεντιάζουμε καν.. Το ότι αποδείξαμε τόση ανικανότητα που δεν μας επιτρέπουν ούτε στόχους να βάζουμε για το πόσους θα τσακώσουμε και πόσα θα βάλουμε στα ταμεία . τα λέει όλα!
Αποκρατικοποιήσεις;;; Ας δούμε πόσες αναθεωρήσεις στόχων (.προς τα κάτω) για έσοδα έχουμε κάνει και το .ξανασυζητάμε.
Την άλλη φορά λοιπόν που θα τρομολαγνήσουμε με τις «απαιτήσεις» της τρόικας.ας αναλογιστούμε τι κάνουν οι Κυβερνώντες σε αυτά τα πεδία: Δημόσιο, φοροδιαφυγή και Αποκρατικοποιήσεις.
Αλλά φαίνεται πως το παραμύθι ..ακριβώς για να μην αγγίξουμε αυτούς τους τομείς. έχει «δράκο»: Την τρόικα. Που βεβαίως κάνει την δουλειά της. Εμείς όμως. Τι ακριβώς κάνουμε;;