Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Με αφορμή το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων 'Αρτας. ''Οι «σύγχρονοι» Μαυρογιαλούρηδες και οι τοπικές κοινωνίες''!


Το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας (Κ.Ε.Ν.) ήταν αναμενόμενο, ήταν μια «πονεμένη ιστορία» για τους αρτινούς, της τελευταίας εικοσαετίας και βάλε!

Από εποχής Κ.Ε.Υ.Γ. κάθε χρόνο αυτό το στρατόπεδο «έκλεινε» και ποτέ δεν έκλεινε, καθόσον οι ασκούντες την εξουσία στη χώρα μας, απέφευγαν να το κάνουν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Το ίδιο συνέβαινε και σε όλη τη χώρα, γιατί το ίδιο ακριβώς ζήτημα απασχολούσε όλη την Περιφέρεια και τον κάθε νομό χωριστά.
Όμως η σκέψη - πρόταση για το κλείσιμο δεκάδων στρατοπέδων, μεταξύ αυτών και του ΚΕΥΓ, νυν ΚΕΝ, τέθηκε επί τάπητος επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, υιοθετήθηκε επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, δρομολογήθηκε επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου και «τελεσιδίκησε» επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.
Διαχρονικό το ζήτημα, διαχρονικές και οι ευθύνες!
Προ δέκα περίπου χρόνων είχαμε γράψει: «Η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου που φιλοξενεί το ΚΕΥΓ, έχει παρθεί και καμιά δύναμη δεν μπορεί να την αλλάξει.»!
Πριν από λίγους μήνες γράψαμε ότι το ΚΕΝ κλείνει, όπως και πολλά άλλα στρατόπεδα μεγαλύτερης σπουδαιότητας και οι όποιες αντιδράσεις που εκδηλώνονται, δεν θα έχουν αποτέλεσμα!
Κλείνει λοιπόν το ΚΕΝ Άρτας όπως - επαναλαμβάνουμε - ήταν αναμενόμενο - και στους ΠΑΝΤΕΣ γνωστό, πολύ δε περισσότερο στους ασκούντες τοπικά εξουσία, στους βουλευτές και στις τοπικές κομματικές οργανώσεις.
Και άρχισε, από τους καλοθελητές, κακόβουλους, ανίδεους και μη, η κατανομή ευθυνών.
Όποιοι στοχεύουν την κυβέρνηση φταίνε οι κυβερνητικοί βουλευτές, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ.
Όποιοι στοχεύουν το Δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, φταίει αυτός, οι συνεργάτες του και όλο τους το σόι!
Κατανομή ευθυνών αυθαίρετη, κακόβουλη και κοινωνικά επικίνδυνη.
Κανείς απολύτως δεν φταίει! Η αν θέλετε φταίνε όλοι όσοι είχαν αξιώματα την τελευταία εικοσαετία!
Κλείνουν 55 περίπου στρατόπεδα σε όλη τη χώρα και για όλα έγινα παρεμβάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφεραν αποτέλεσμα!
Ας σταματήσουν λοιπόν οι αρτινοί οπαδοί των πολιτικών και βουλευτών τύπου Μαυρογιαλούρου, γιατί οι εποχές - ευτυχώς - άλλαξαν!
Ας σταματήσουν οι εν λόγω υποκριτές, που τη μια φορά το παίζουν «προοδευτικοί» και «αντι Μαυρογιαλούροι» και την άλλη οπαδοί των Μαυρογιαλούρηδων!
Κι αυτούς τους «σύγχρονους» οπαδούς τους Μαυρογιαλουρισμού, η τοπική κοινωνία της Άρτας οφείλει να τους απομονώσει, γιατί, ηθελημένα ή αθέλητα, κάνουν κακό!
Διότι επιρρίπτουν ευθύνες σε εκείνους που τους ίδιους «βολεύει» και εξυπηρετούν μόνον τα προσωπικά, επαγγελματικά ή πολιτικά συμφέροντά τους και σε καμιά περίπτωση την αλήθεια και το κοινό καλό!
Αλήθεια, ποιός βουλευτής ή δήμαρχος, θα είχε τη δύναμη να αποτρέψει το κλείσιμο του ΚΕΝ και δεν θα το έκανε;

ΛΕ-ΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: