Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Πληρώνει ο συνεπής για να μπεκροπίνουν οι κοπρίτες της φοροδιαφυγής.


Τα στοιχεία προκαλούν θανατηφόρο κάταγμα στο κρανίο της Ψωροκώσταινας.

Οτι το μαύρο χρήμα είναι της τάξεως των 70 δισ. και καταλαμβάνει το 40% του Ακαθάριστου Ετήσιου Εισοδήματος. Δηλαδή υπερδιπλάσιο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Οτι ακόμα να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κοπανατζήδων της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας του Λουξεμβούργου και των 15.000 ιδιοκτητών offshore εταιρειών!

Οτι τουλάχιστον τέσσερις στους δέκα εργαζομένους είναι κατηγορίας «μαύρης εργασίας». Δηλαδή οι εν λόγω επιχειρηματίες -κυρίως από τη συμπαθέστατη «τάξη» των μικρομεσαίων- ροκανίζουν μέχρι θανάτου τα ασφαλιστικά ταμεία!

Οτι οι συνθήκες σε αυτές τις «οικογενειακές» επιχειρήσεις της ίδιας συμπαθέστατης «τάξης» των μικρομεσαίων ταιριάζουν με την εικόνα μεσαιωνικών κάτεργων εργασίας!

Οτι σε πολλές περιπτώσεις ο πραγματικός μισθός που λαμβάνει -αν και όποτε τον λαμβάνει- κάθε εργαζόμενος καταλήγει στο επίπεδο Βουλγαρίας, δηλαδή «300 ψωροευρουδάκια και πολλά σου δίνω»

Οτι το πραγματικό ωράριο εργασίας έχει προ πολλού ξεπεράσει το δωδεκάωρο. Σε καθημερινή βάση!

Οτι τέσσερις στους δέκα εστιατοταβερναραίους ανά την επικράτεια εξακολουθούν ακόμα και τώρα να μην κόβουν αποδείξεις. Φυσικά με το γνωστό επιχείρημα «να τα πάρουν πρώτα από τους καρχαρίες και ύστερα να μου ζητήσουν εμένα τα ρέστα που δεν πληρώνω όλους αυτούς τους αρχικλεφταράδες»!

Οτι εν μέσω γιγαντιαίας φτωχοποίησης και με τον πληθωρισμό να κατρακυλάει διαρκώς οι τιμές των πρώτων αγαθών καλπάζουν προς τον ουρανό!

Οτι το συνολικό ποσό των ανεξόφλητων χρεών ξεπερνάει τα 60 δισ.!

Οτι το οριζόντιο κούρεμα του προσωπικού ουδεμία σχέση έχει με εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό της διοικητικής μηχανής!

Οτι η «κινητικότητα» και η «διαθεσιμότητα» είναι βολικοί ορισμοί που υπακούουν στην πάγια κυβερνητική λογική -κάθε κόμματος και κάθε εποχής- «βλέποντας και κάνοντας» δηλαδή!

Οτι ακόμα και αν απομειωθεί το μισό ποσό του δανείου των 316 δισ. πάλι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πάλι «φτου και από την αρχή»!

Οτι η Ελλάδα ύστερα από τρία χρόνια αφραγκίας, στερήσεων και αφαγίας, εξακολουθεί να καταλαμβάνει την 164η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την έναρξη κάθε καινούριας επιχείρησης. Που πάει να πει ότι ακόμα και για το κουρείο πρέπει να μαζέψεις ένα σκασμό χαρτοβασίλειο, να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές, να λαδώσεις και με τα πόδια στο τσιγκέλι να περιμένεις μπας και κάποτε οι αρμόδιοι φιλοτιμηθούν να σε αδειοδοτήσουν!

Οτι το φυσικό αέριο των τάχα μου φίλων Ρώσων, με τη μεσολάβηση μεγαλοπρεπούς Ελληνα «πατριώτη», κοστίζει εν Ελλάδι 13 δολάρια η μονάδα, δηλαδή 30% ακριβότερα από οποιαδήποτε κουκίδα της Ευρώπης!

Οτι μερικοί παραγωγικοί βιομήχανοι μέσα στο αδιέξοδό και την αγανάκτηση που τους προκαλεί αυτή η «φιλική» συμπεριφορά τόσο των Ρώσων όσο και του μεγαλοπρεπούς μεταπράτη και Ελληνα «πατριώτη» αποφάσισαν να προμηθεύονται το ίδιο φυσικό ρωσικό αέριο από τη Γερμανία έναντι 11 δολαρίων και κάτι ψιλά τη μονάδα! 

Οτι η Ελλάδα, ευνοούμενη και ευλογημένη από ήλιο και ανέμους, όχι μόνο δεν καταφέρνει να παράγει τόση φυσική ενέργεια όση και οι ανάγκες της αλλά από πάνω ο Ελληνας πληρώνει υπερδιπλάσιο ποσό από τον Γερμανό των γκρίζων, μουντών ευρωπαϊκών περιοχών!

Οτι σήμερα, ύστερα από αλλεπάλληλες καταγγελίες, ύστερα από τόσο θόρυβο, ακόμα και τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί η ζεύξη όλων των υπηρεσιών ώστε κάθε εποπτική αρχή να γνωρίζει επακριβώς τις μεταβολές στην οικονομία και στις ληξιαρχικές πράξεις καθενός. Δηλαδή ακόμα να συνδεθούν Τράπεζες, Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Πολεοδομίες. Ληξιαρχεία. Τουτέστιν χάος αφρικανικό.

Οτι αν όλες αυτές οι υπηρεσίες και οι φορείς λειτουργούσαν φιλικά και λειτουργικά μεταξύ τους, τότε ουδείς μισθωτός θα έμπαινε στον κόπο να υποβάλει δήλωση εισοδήματος. Πράγμα που συμβαίνει στην Ευρώπη, για παράδειγμα, στην Αγγλία. Διότι η ετήσια εξακρίβωση στοιχείων συντελείται αυτομάτως χωρίς ο πολίτης να στριμώχνεται, να ταλαιπωρείται, να διαπληκτίζεται, να λαδώνει και να χάνει ατελείωτες εργατοώρες στις ουρές και τις Εφορίες.

Κοντολογίς. Εσένα το λέω. Που με τους φόρους και όλες τις υποχρεώσεις σου είσαι συνεπής. Πληρώνεις εσύ για να μπεκροπίνουν οι κοπρίτες συμπολίτες σου και από πάνω για να γίνεσαι η χλεύη και το ρεντίκολο των Ευρωπαίων συμμάχων σου.

Ελλάδα, χώρα των δύο ταχυτήτων. Τα κορόιδα, όπως τα κυπριακά γαϊδούρια, κουβαλάνε στις πλάτες τους τα ανάλγητα απομεινάρια της Οθωμανικής  Σουλτανίας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: