Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η έναρξη της εποχής των μουσώνων στη Νότια Ασία. Φωτογραφικό αφιέρωμα.




Η μετάφραση των κειμένων είναι αυτόματη από την google, από το αγγλικό πρωτότυπο δημοσίευμα.

Η Εποχή των μουσώνων στη νότια Ασία έχει αρχίσει και στην Ινδία, οι βροχές έφτασαν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα,  με αποτέλεσμα να έχουμε την εγκατάλειψη των ανησυχιών από ενδεχόμενη  ξηρασίας, που τέτοια εποχή, πριν την έλευση των μουσώνων πλήττει τη Νότιο Ινδία. Οι βροχές των μουσώνων, πολλές φορές προκαλούν θανατηφόρα ατυχήματα, αλλά  είναι ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και τις καλλιέργειες τους, ειδικά αυτές των  ζωοτροφών, με τις οποίες ασχολούνται εκατομμύρια ανθρώπους. Αν και οι ανησυχίες για τις πλημμύρες των μουσώνων είναι διαδεδομένες, η άφιξη των βροχών φέρνει πολύχρωμες γιορτές και την ανακούφιση από τη ζέστη κάθε χρόνο. - Leanne Βάρος Seidel ( 32 συνολικά φωτογραφίες )
Ένας Ινδός βοσκός βουβάλι που κατέχουν ένα παραδοσιακό χειροποίητο ομπρέλα στέκεται σε ένα πεδίο για να κρατήσει το ρολόι των βουβαλιών του ως μουσώνων σύννεφα αιωρούνται πάνω σε Bhubaneswar, Ινδία, στις 13 Ιουνίου 2013. (Biswaranjan Rout / Associated Press)
Η Kumari, θεωρείται ζουν θεά, παρακολουθεί εορταστικές εκδηλώσεις για την τελευταία ημέρα του Rato Machindranath άρμα φεστιβάλ, επίσης γνωστή ως Bhoto Jatra, σε Jwalakhel, στα περίχωρα του Κατμαντού στις 7 Ιουνίου 2013. Η εκδήλωση, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο για να προαναγγέλλουν καλές βροχές των μουσώνων για αυξημένη συγκομιδή του ρυζιού, της ευημερίας και της Goodluck, είναι ένα από τα κυριότερα φεστιβάλ που παρατηρήθηκαν τόσο από τη βουδιστική και την ινδουιστική κοινότητες του Κατμαντού. (Prakash Mathema / AFP / Getty Images)
Ινδικό γυναίκες προστατεύουν τον εαυτό τους να στέκεται κάτω από το δέντρο κατά τη διάρκεια της βροχής στο Hyderabad, Ινδία, στις 11 Ιουνίου 2013. Οι βροχές των μουσώνων, που επιτίθεμαι Ινδία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, θεωρείται ζωτικής σημασίας για τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες ζωοτροφών εκατομμύρια ανθρώπους. (Mahesh Kumar A. / Associated Press)
Ένας αγρότης απομακρύνει ξερά χόρτα από τον τομέα του ρυζιού του ενάντια στις παρυφές της δυτικής πόλης της Ινδίας Ahmedabad 13 Ιουνίου του 2013. Οι ετήσιες βροχές των μουσώνων είναι ζωτικής σημασίας για το ποσοστό 55 της γεωργικής γης χωρίς άρδευση στην Ινδία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και τους καταναλωτές στον κόσμο των τροφίμων. (Amit Ντέιβ / Reuters)

Τα μαύρα σύννεφα βροχής εμφανίζονται off Dehiwala στα προάστια του Κολόμπο, Σρι Λάνκα, στις 8 Ιουνίου 2013. Ισχυρή θυελλώδεις ανέμους από νωρίς το πρωί, λόγω της νοτιοδυτικής μουσώνων οδήγησε σε περισσότερα σκάφη ψαράς που φέρονται ως αγνοούμενοι. (MA Pushpa Kumara / EPA)

Τα σκοτεινά σύννεφα στον ουρανό πάνω από πολυώροφα κτίρια, προαναγγέλλοντας έντονες βροχοπτώσεις στην ανατολική ινδική πόλη της Καλκούτα, στην Ινδία, στις 7 Ιουνίου 2013. Η περίοδος των θερινών μουσώνων στην Ινδία αρχίζει συνήθως κατά τους μήνες Ιούνιο και τον Ιούλιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. (Piyal Adhikary / EPA)

Ινδικό ψαράδες ωθήσει ένα αλιευτικό σκάφος να αγκυροβολήσει κοντά στην Αραβική Θάλασσα ακτή στο χωριό Chowk Dongri σε Thane, Ινδία, στις 8 Ιουνίου 2013. Οι ντόπιοι ψαράδες διακόψουν την αλιεία από τις 10 Ιουνίου και της 15ης Αυγούστου κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων, λόγω θαλασσοταραχής, αβέβαιες συνθήκες ανέμου και συνεχή βροχή η οποία επίσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις βάρκες. (Divyakant Solanki / EPA)

Ένας άνδρας κρατά μια ομπρέλα, όπως ο ίδιος κάθεται σε ένα παγκάκι κατά βροχές των μουσώνων στη Βομβάη, Ινδία, στις 12 Ιουνίου του 2013. (Ραφίκ Laqbool / Associated Press)

Ένας ερωδιός τρέφεται το μωρό της σε ένα δέντρο κατά μήκος του ποταμού Βραχμαπούτρα στην Gauhati, Ινδία, στις 3 Ιουνίου 2013. Η άφιξη των ερωδιούς συνήθως δηλώνει την έναρξη της εποχής των μουσώνων στην περιοχή αυτή. (Anupam Nath / Associated Press)

Μια γυναίκα που φέρνει το παιδί της μέσα από μια βαριά ντους ψιλής βροχής στη βόρεια ινδική πόλη της Chandigarh στις 11 Ιουνίου 2013. Μουσώνων της Ινδίας βροχές καταγράφονται υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα κατά την πρώτη εβδομάδα του τετράμηνη περίοδος των βροχών, πηγές γραφείου καιρού είπε, αντανακλώντας την έγκαιρη έναρξη και πρόοδο μέχρι στιγμής πάνω από νότιες πολιτείες. (Ajay Verma / Reuters)

Ένας Ινδός βοσκός βουβαλιών επιστρέφει με βουβάλια σε μια ξερή κοίτη του ποταμού στο Ανατολικό Λονδίνο στις 9 Ιουνίου 2013. 235 εκατ. ευρώ Ινδίας αγρότες εξακολουθούν να βασίζονται στις ακανόνιστη βροχές να απορροφούν περίπου το 60 τοις εκατό των γεωργικών εκτάσεων της χώρας - παρά τις εκκλήσεις για την κυβέρνηση για τη βελτίωση της άρδευσης και το νερό συγκομιδής μεθόδους που εξασφαλίζουν την πιο σταθερή απόδοση των καλλιεργειών. (Sanjay Kanojia / AFP / Getty Images)

Οι άνθρωποι απολαμβάνουν υψηλά κύματα κατά τη διάρκεια της παλίρροιας βροχές των μουσώνων στην Αραβική Θάλασσα ακτή στη Βομβάη, Ινδία, στις 12 Ιουνίου 2013. (Rajanish Kakade / Associated Press)

Ένας άνδρας κρατά ένα πανί κατά τη διάρκεια τελετής του γάμου μεταξύ ενός ζεύγους γαϊδούρια στη Βομβάη 5 του Ιουνίου, 2013. Δεκάδες αγρότες από την περιοχή ξηρασία έπληξε Solapur παρακολούθησαν αυτή την τελετή του γάμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτό που λένε ήταν η έλλειψη βοήθειας από την πολιτειακή κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ξηρασίας. Σύμφωνα με τον τοπικό πεποίθηση Hindu, ο γάμος των γαϊδουριών επιταχύνει την άφιξη των μουσώνων. (Δανική Siddiqui / Reuters)

Σρι Λάνκα Ναυτικό προσωπικό προσπαθούν ανεπιτυχώς να φθάσει marooned αλιευτικά σκάφη στα ανοικτά των ακτών από Όρος στα προάστια του Κολόμπο, Σρι Λάνκα, στις 8 Ιουνίου 2013. Ισχυρή θυελλώδεις ανέμους από νωρίς το πρωί, λόγω της νοτιοδυτικής μουσώνων οδήγησε σε περισσότερα σκάφη ψαράς που φέρονται ως αγνοούμενοι. Αρκετοί από αυτούς διασώθηκαν, ενώ τέσσερις ψαράδες αναφέρθηκαν σκοτωθεί και άλλοι 17 φέρονται ως αγνοούμενοι. (MA Pushpa Kumara / EPA)

Τα μέλη της οικογένειας που λείπει κραυγή ψαρά Dehiwala, Σρι Λάνκα, στις 8 Ιουνίου 2013. Βαρύ άνεμο και βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από το νοτιοδυτικό μουσώνα σκότωσε πέντε ανθρώπους και άφησε 17 αλιείς που λείπουν κατά μήκος της ακτής της Σρι Λάνκα, το Σάββατο, ο υπάλληλος είπε. (Eranga Jayawardena / Associated Press)

Εθελοντές μάθετε πώς να εγκαταστήσετε σάκους άμμου και τα πάνελ στα σπίτια σε περίπτωση πλημμύρας φλας κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών στη Σεούλ, Νότια Κορέα, στις 13 Ιουνίου 2013. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν η εποχή των μουσώνων θα αρχίσει περίπου 17 Ιούνιος, αρχής γενομένης από την κεντρική περιοχή της χώρας. (Yonhapnews / EPA)

Ένα μέλος της οικογένειας Bathini Goud διαχειρίζεται «φάρμακο ψαριών» σε έναν ασθενή στο Nampally Εκθεσιακό Κέντρο στο Hyderabad στις 9 Ιουνίου 2013. Το φάρμακο, το οποίο έχει προσφερθεί από την οικογένεια της νότιας ινδική πόλη σε ασθενείς για τα τελευταία 162 χρόνια ως μια θεραπεία για το άσθμα και άλλες διαταραχές της αναπνοής, τοποθετείται στο στόμα ενός ζωντανών ψαριών murrel και στη συνέχεια γλίστρησε μέσα στο στόμα του ο ασθενούς. Το φάρμακο χορηγείται για το ευοίωνο ημέρα της «Mrigasira χάρτη Τύπος», η οποία εμπίπτει στον Ιούνιο με την έναρξη της ετήσιας μουσώνων. Η θεραπεία, η οποία βασίζεται σε μια μυστική φόρμουλα βοτάνων, προσελκύει χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα. (Noah Seelam / AFP / Getty Images)

Ένας άνδρας κοιμάται σε μια κούνια σε ένα πλημμυρισμένο λωρίδα κατά τη διάρκεια των μουσώνων βροχές στη Βομβάη, Ινδία, στις 10 Ιουνίου 2013. Έντονες βροχοπτώσεις διαταράσσεται σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές στην εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας που επηρεάζουν την κανονική ζωή. (Ραφίκ Maqbool / Associated Press)

Ένας αγρότης Νεπάλ λειτουργεί σε ένα πεδίο στο Khokana στις παρυφές της Κατμαντού, στις 6 Ιουνίου, 2013. Οι αγρότες είναι απασχολημένοι πεδία όργωμα για τη φύτευση του ρυζιού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την περίοδο των μουσώνων. (Niranjan Shrestha / Associated Press)

Ένας φωτογράφος κατέχει μια ομπρέλα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη βροχή σε μια παραλία στη Βομβάη 13 Ιουνίου 2013. Ετήσια βροχές των μουσώνων έχουν καλύψει το ήμισυ της Ινδίας δύο ημέρες πριν από τη συνήθη ημερομηνία, περιορίζοντας τις ανησυχίες πάνω νοτιοδυτική περιοχές ξεραμένα από την ξηρασία. (Δανική Siddiqui / Reuters)

Νεπάλ θιασώτες φέρουν παραδοσιακά δάδες κατά τη διάρκεια εορτασμών για την τελευταία ημέρα του Rato Machindranath άρμα φεστιβάλ, επίσης γνωστή ως Bhoto Jatra, σε Bungamati στις 7 Ιουνίου 2013. Η εκδήλωση, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο για να προαναγγέλλουν καλές βροχές των μουσώνων για αυξημένη συγκομιδή του ρυζιού, της ευημερίας και της Goodluck, είναι ένα από τα κυριότερα φεστιβάλ που παρατηρήθηκαν τόσο από τη βουδιστική και την ινδουιστική κοινότητες του Κατμαντού. (Prakash Mathema / AFP / Getty Images)

Τα αγόρια παίζουν σε έναν τοίχο στη θάλασσα τα κύματα συντριβή πάνω του κατά τη διάρκεια ενός ντους ψιλής βροχής στη Βομβάη, 13 Ιουνίου, 2013. (Vivek Prakash / Reuters)

Νεαρά ινδική μουσουλμάνοι αγόρια σφουγγαρίστρα το πάτωμα ενός τζαμιού που πήρε υγρό κατά τη διάρκεια βροχών στο Νέο Δελχί, Ινδία, στις 14 Ιουνίου, 2013. Οι βροχές των μουσώνων που έπληξαν την Ινδία συνήθως από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο είναι ζωτικής σημασίας για τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες ζωοτροφών εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. (Altaf Qadri / Associated Press)

Ο πωλητής ψαριών ασκεί καλάθι του στο κεφάλι του καλυμμένο με πλαστικό, όπως περπατά μέσα από ένα δρόμο κατά τη διάρκεια της βροχές των μουσώνων στη Βομβάη, Ινδία, στις 9 Ιουνίου 2013. Η ΝΔ μουσώνων, έφτασε στην πόλη το Σάββατο, τρεις ημέρες πριν από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία. (Ραφίκ Maqbool / Associated Press)

Εκσκαφείς σαφές συντρίμμια ως διασώστες αναζητούν παγιδευμένα άτομα μετά από μια κατοικημένη κτίριο κατέρρευσε, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους στη Βομβάη στις 10 Ιουνίου 2013. Τέσσερις εκσκαφείς και ένα πλήθος των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από ένα ψηλό ανάχωμα των ερειπίων - τα ερείπια από το ήμισυ του τετραώροφο κτίριο που υπέκυψε κατά τη δεύτερη ημέρα της καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων στην πόλη. (Punit ParanjpeAFP / Getty Images)

Διασώστες πάρουν ένα σώμα από τα συντρίμμια μετά από ένα κτίριο κατοικιών κατέρρευσε στη καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων στη Βομβάη, Ινδία, στις 11 Ιουνίου 2013. (Rajanish Kakade / Associated Press)

Ένα αγόρι παίζει ως ένα αυτοκίνητο οδηγεί μέσα από ένα πλημμυρισμένο δρόμο κατά τη διάρκεια των μουσώνων βροχές στη Βομβάη, Ινδία στις 10 Ιουνίου 2013. Έντονες βροχοπτώσεις διαταράσσεται σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές στην εμπορική πρωτεύουσα της Ινδίας. (Ραφίκ Maqbool / Associated Press)

Ινδικό λαό καταφύγιο κάτω από τις ομπρέλες που περιμένουν για ένα λεωφορείο κατά τη διάρκεια της καταρρακτώδους βροχής στη Βομβάη, Ινδία, στις 8 Ιουνίου 2013. Monsoon βροχές μαστίγιο Ινδία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. (Rajanish Kakade / Associated Press)

Μια ινδική άροτρα αγρότη ένα πεδίο στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη φύτευση των καλλιεργειών paddy στις παρυφές της Hyderabad στις 11 Ιουνίου 2013. Μουσώνων της Ινδίας βροχές είναι η κύρια πηγή της άρδευσης για 235 εκατ. ευρώ του έθνους τους αγρότες που εξαρτώνται από το χρονοδιάγραμμα των μουσώνων, προκειμένου να αποφασίσει ποιες καλλιέργειες να grow.The λογαριασμούς γεωργικού τομέα για περίπου 15 τοις εκατό των περίπου USD 2 τρισεκατομμύρια οικονομίας, της Ασίας τρίτη μεγαλύτερη. (Noah Seelam / AFP / Getty Images)

Ένας Ινδός άνθρωπος κοιτάζει ζημιά σε ένα δρόμο κατά τη διάρκεια καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων κοντά Govindghat πόλη στο ινδικό κρατίδιο του Uttrakhand στις 17 Ιουνίου 2013. Οι έντονες βροχοπτώσεις μαστίγωσε μέρη της βόρειας Ινδίας Δευτέρα με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων, καθώς η ετήσια μουσώνων που καλύπτει τη χώρα σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. (AFP / Getty Images)

Ινδικό άνθρωποι περπατούν κατά μήκος της παραλίας κατά τη διάρκεια του ντους ψιλής βροχής στη Βομβάη στις 14 Ιουνίου 2013. Το τμήμα καιρός έχει προβλέψει η Ινδία θα λάβουν κανονικά βροχοπτώσεις του τρέχοντος έτους, αυξάνοντας τις προοπτικές μιας ισχυρότερες επιδόσεις από την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. (Punit Paranjpe / AFP / Getty Images)

Fast κινούμενο νερό ρέει πάνω από ένα άγαλμα Hindu κατά τη διάρκεια μιας βαριά βροχή των μουσώνων στο Rishikesh πόλη στο ινδικό κρατίδιο του Uttrakhand στις 17 Ιουνίου 2013. Περισσότερο από μια ντουζίνα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω καταγραφή καταιγίδες σε Uttarakhand κατάσταση, που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. (AFP / Getty Images) 



Δεν υπάρχουν σχόλια: