Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πλειστηριάζοντας την κατοικία, θα δηλητηριάσουν την κοινωνία;


Να παγώσει τη συζήτηση για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, η οποία εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα για την κυβερνητική συνοχή, επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς..
Στην ευρεία σύσκεψη με τους υπουργούς που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, πρωθυπουργική παρέμβαση για το ζήτημα των πλειστηριασμών, με σαφέστατο μήνυμα, ότι η κυβέρνηση δεν θα σπεύσει για μία νομοθετική ρύθμιση, αλλά θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια (έως 31-12-2013) για τη διευθέτησή του.

«Το θέμα των πλειστηριασμών δεν είναι του παρόντος. Είναι μεγάλο θέμα και θέλω να το δω προσωπικά», ανέφερε κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Σαμαράς στους υπουργούς, ενώ συνεργάτες του αναγνώριζαν ότι στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, είναι να μπει φρένο στην παρούσα περίοδο στη σχετική συζήτηση. [www.tanea.gr]

.jpg

Παρακολουθούμε με πολλή μεγάλη αγωνία το θέμα του ξεπαγώματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (υπενθυμίζουμε ότι το πάγωμα των κατασχέσεων το θέσπισε ο Παπακωνσταντίνου, με αμοιβή του το Ειδικό Δικαστήριο) και αν δεν γίνει ο κατάλληλος χειρισμός, ίσως πατηθεί το κουμπί της κοινωνικής έκρηξης. Ήδη διαρρέει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τους κακόπιστους, δηλ αυτούς που έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν στις τράπεζες και ίσως  γι αυτό μάλλον ο Σαμαράς (που δεν είναι τυχαίο ότι το παίρνει προσωπικά πάνω του) ετοιμάζει από φθινόπωρο ανακοινώσεις πιθανόν δυσάρεστες. 

Εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε και το εξής απεχθές σενάριο: Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι οι άνθρωποι που θα χάσουν την πρώτη τους κατοικία (κακόπιστοι και καλόπιστοι), θα τεθούν οριστικά εκτός πολιτικού φάσματος. Πως ο άνεργος, χωρίς σπίτι και χρήματα θα συμμορφώνεται στους νόμους και τους θεσμούς του κράτους;  Αντίθετα η επιλογή της αντισυστημικής Χρυσής Αυγής θα φαντάζει η μόνη λογική. Και τότε ίσως δεν αργήσει η μέρα που θα κυκλοφορεί το σύνθημα "Έλληνα σου πήραν το σπίτι, ας πετάξουμε στους δρόμους τους μετανάστες από τα δικά τους", με τους Χρυσαυγίτες να οργανώνουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών σε γειτονιές. Γι αυτό ας προσέξουν δύο φορές στην κυβέρνηση, γιατί ίσως τελικά το κακό όνειρο να μην είναι και πολύ μακριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: