Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμική διαμαρτυρία Βορειοηπειρωτών και Ποντίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ. H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος δίπλα στους Πόντιους και τους Βορειοηπειρώτες για το θέμα των συντάξεων ΟΓΑ

Δυναμική διαμαρτυρία Βορειοηπειρωτών και Ποντίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ

- Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες!

Πάνω από 600 ομογενείς από την Βόρεια Ήπειρο και την πρώην Σοβιετική Ένωση συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι Βορειοηπειρώτες και οι Πόντιοι έδωσαν βροντερό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου επικράτησαν συνθήματα κατά του πολίτικου συστήματος.

Η Επιτροπή Πανελλαδικού Αγώνα Ομογενών απαρτιζόμενη από εκπροσώπους βορειοηπειρωτικών και ποντιακών συλλόγων παρέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο του Υπουργείου μέσω του οποίου ζητούν την «τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 4093/2012 που αποτελούν εθνικό και κοινωνικό έγκλημα για τους ομογενείς του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους βορειοηπειρωτών και ποντίων την επόμενη Τετάρτη στο Υπουργείο Εργασίας όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία συζήτηση για το ζήτημα αυτό, ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν και συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς ομογενών.

Στην επιτροπή που παρέδωσε το ψήφισμα εκ μέρους των Βορειοηπειρωτών συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κάτω Δρόπολης κ. Παναγιώτης Λέκκας και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης κ. Ηλέκτρα Κίκη, οι όποιοι είναι ταυτόχρονα και μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας.

Παράλληλα στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος των Ελλήνων Επάρχων και έπαρχος Λιβαδειάς κ. Ηρώδης Νταλιάνης, ο έπαρχος Κάτω Δρόπολης κ. Δημήτρης Μαλιούκης, ο πρόεδρος του ΕΕΜΜ-MEGA κ. Χρήστος Κίτσιος, η πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών κ. Μαρία Μπολάνου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών σωματείων.


Οι κ. Νταλιάνης και Μαλιούκης σήμερα και αύριο θα έχουν επαφές με διαφόρους πολιτικούς για να τους ενημερώσουν για το θέμα των συντάξεων ΟΓΑ.

Μετά την κατάθεση του ψηφίσματος ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο η οποία ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Πάντως λόγω της μη καλής συνεννόησης πολλοί (περίπου 200 άτομα) είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του Υπουργείου Εργασίας επί της οδού Πειραιώς.


H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος δίπλα στους Πόντιους και τους Βορειοηπειρώτες για το θέμα των συντάξεων ΟΓΑ


Στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων τάσσεται η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η οποία συμμετείχε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου 29, που διοργάνωσαν Βορειοηπειρωτικοί και Ποντιακοί φορείς για την διακοπή της σύνταξης - βοήθημα από τους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες και Ποντίους.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετείχε με αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης στην Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες και Ποντίους να διαμαρτύρονται για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ καθώς και της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Οι προϋποθέσεις για την σύνταξη ΟΓΑ

Σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012 για να καταβληθεί η μηνιαία σύνταξη από τον ΟΓΑ θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: 20 έτη μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα στο εξωτερικό. Οι εκπρόσωποι των ομογενών τονίζουν πως «τις προϋποθέσεις δεν πληρούν πάνω από το 90% των ομογενών».

Δείτε σχετικό βίντεο.




www.aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: