Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Λούρου-Στεφάνης-Ωρωπού.


Yπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαίλη μεταξύ του ιδίου και του αναδόχου εργολάβου,η σύμβαση του έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Λούρου Στεφάνης Ωρωπού.

Πρόκειται για ένα έργο προυπολογισμού περίπου 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων τα οποία χρόνια τώρα ρυπαίνουν τον Λούρο και τον Αμβρακικό Κόλπο.
Συμπληρωματικό με αυτό έργο θα είναι η κατασκευή του κεντρικού αγωγού σύνδεσης με τον οικισμό του Θεσπρωτικού το οποίο θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του δικτύου αποχέτευσης είναι 24 μήνες ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο θα θωρακίσει το περιβάλλον της περιοχής ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Παράλληλα ο κ.Μπαϊλης ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου και ιδιαίτερα τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν .
Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου στον πρώην Δήμο Λούρου χαρακτήρισε ως προτεραιότητα την κατασκευή της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού και χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια έτσι ώστε να φτάσουμε στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης και εν συνεχεία της έναρξης των εργασιών.
Οι παρεμβάσεις που αφορούν έργα προστασίας περιβάλλοντος όμως δεν θα σταματήσουν εδώ.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας επόμενοι στόχοι είναι τα δίκτυα αποχέτευσης σε Νεοχώρι και Αγιο Θωμά καθώς και η ολοκλήρωση και ωρίμανση της αντίστοιχης μελέτης που αφορά τους οικισμούς του πρώην Δήμου Ζαλόγγου.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: