Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Με ελκυστικές προσφορές περιμένουν κόσμο στην Πρέβεζα.


Το πρώτο φως στο βάθος του τούνελ μετά από αρκετό καιρό είδαν οι επαγγελματίες του τουρισμού και στην Πρέβεζα αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. 

Μέχρι τότε και ειδικά από τα μέσα Απριλίου, λόγω των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων δεν προλάβαιναν να καταγράφουν... ακυρώσεις.

Η κατάσταση αυτή δεν έχει μεταστραφεί εντυπωσιακά, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Πρέβεζας δείχνει να ομαλοποιείται και να επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Γενικότερα πάντως οι εκλογικές διαδικασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Ήπειρο ή στην Πρέβεζα άφησαν ένα βαρύ στίγμα στον εγχώριο τουρισμό αφού ακόμα και οι λιγοστοί που είχαν προγραμματίσει διακοπές από τα τέλη Μαΐου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, τελικώς τις ακύρωσαν.
Αμέσως μετά τις εκλογές όμως οι κρατήσεις άρχισαν να παίρνουν και πάλι την ανιούσα, χωρίς φυσικά κανείς να μπορεί να μιλήσει για ρεκόρ κρατήσεων ή επικείμενων αφίξεων. 
Οι επαγγελματίες του τουρισμού ευελπιστούν και προσδοκούν παράλληλα σε μία διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση του κλάδου από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, τονίζοντας ότι επιτέλους θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε όλα τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Ελκυστικές τιμές Αναφορικά τέλος με το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι τιμές στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα ο κ. Χαλκίδης τόνισε πως ειδικά αυτή την περίοδο υπάρχουν ελκυστικές τιμές αλλά και προσφορές. 
Δωμάτια υπάρχουν από 35 ευρώ, ενώ και στα ξενοδοχεία υπάρχουν τιμές με 50 ευρώ και πρωινό για μία μεγάλη χρονική περίοδο.
Επίσης καταγράφεται σημαντική μείωση των τιμών στα καταστήματα εστίασης, ενώ για μία ακόμη χρονιά, όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια στην Πρέβεζα δεν χρεώνονται στους λουόμενους οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.
Καταλήγοντας, ο κ. Χαλκίδης μετέφερε την αισιοδοξία του κλάδου ότι η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου και πως παρά τα προβλήματα η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων θα διατηρηθούν όρθιες στην κρίση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: