Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εγκαινιάστηκε ο νέος Μουσειακός Χώρος Ελιάς και Γευσιγνωσίας στην Πάργα


Ο νέος Μουσειακός χώρος Ελιάς και Γευσιγνωσίας «Paragaea, old olive oil factory» στην Πάργα εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012. Τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα παρουσία πλήθους κόσμου από την Πάργα, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη αποδοχή του Paragaea στην περιοχή, καθώς η ιστορία της ελιάς της Πάργας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της πόλης μέσα στο χρόνο.



Στα εγκαίνια παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου ο οποίος σε κλίμα χαράς έκοψε την κορδέλα και σήμανε την επίσημη πλέον λειτουργία του "Paragaea" στην περιοχή της Πάργας αλλά και της Ηπείρου στο σύνολό της. Ευχές για ευημερία και καλή επιτυχία έδωσε επίσης ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος, ο οποίος με την παρουσία του στα εγκαίνια καλωσόρισε την πρωτοβουλία αυτή.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στα εγκαίνια ξεναγήθηκε στον κύριο χώρο του Μουσείου όπου εκτίθεται η διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου σε μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο και παρουσιάζεται η σύνδεση μεταξύ της παραγωγής της ελιάς και του λαδιού με την ιστορία της Πάργας, από τα χρόνια των Ενετών μέχρι σήμερα. Τέλος οι επισκέπτες απόλαυσαν τη διαδικασία της γευσιγνωσίας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου δοκίμασαν προϊόντα και παράγωγα ελιάς.

Σε όλους τους επισκέπτες μοιράστηκαν ως αναμνηστικά καραμελάκια με τη μορφή ματόχαντρου για καλή τύχη ενώ είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν προϊόντα ελιάς και άλλα αντικείμενα με θέμα την ελιά τα οποία είναι διαθέσιμα στο κατάστημα που υπάρχει στο μουσειακό χώρο Paragaea.


Οι ιδιοκτήτες του Μουσείου ευχαρίστησαν θερμά όλους για την ζεστή ανταπόκριση που έδειξαν στην κίνηση αυτή και που έπειτα από πολλή μελέτη και με σύμμαχο το μεράκι και την αγάπη όλων, φιλοδοξεί να αποτελέσει ορόσημο στα τουριστικά δρώμενα της Πάργας.

Ο Μουσειακός χώρος λειτουργεί κατά την τουριστική περίοδο Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 10.30 έως 22.30. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.paragaea.gr.

www.tomistinenimerosi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: