Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ. Χίλια καλώς ορίσατε - Χίλια καλώς σας ηύραμε!

449765866_10220333285201908_1587269619709064441_n

DSC_3436_1620x1080


Τα μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου  του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους/ες όσοι συμμετείχαν στο διήμερο πανηγύρι μας που πραγματοποιήθηκε στις  5 και 6 Ιουλίου 2024 στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην Ηλιούπολη.  

Ήταν συγκινητική η παρουσία των πατριωτών, φίλων και συμπολιτών  μας,  που υποδειγματικά προσήλθαν, συμμετείχαν και συμπανηγύρισαν.

Αυτή η προσέλευση και η συμμετοχή μάς δίνει δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουμε το έργο μας με το ίδιο μεράκι και παρόμοια αντοχή.

DSC_0263_1624x1080

Το Ηπειρώτικο πανηγύρι! Δυο ολόκληρες ημέρες «εγκαταστήσαμε» στην Ηλιούπολη την Ήπειρο! Μια απάντηση και ένας χαιρετισμός από την πρωτεύουσα στα άπιαστα ηπειρώτικα γκρεμοτόπια. Τζουμέρκα, Κόνιτσα, Βωβούσα, Κατσανοχώρια, Καλαμάς, Μυρσίνη, Ήπειρος. 


«Το άγιο χώμα που πατάς,

τα δάση που διαβαίνεις

τα μαύρα μάτια που κοιτάς

τ’ αγέρι  π’ ανασαίνεις

τους ποταμούς τα κρύα νερά,

τα πλάγια τ’ ανθισμένα

και τα βουνά μας τα ισκερά

χαιρέτα κι’ από μένα». Κώστας Κρυστάλλης


π η

Οφείλουμε να τονίσουμε αρχικά πως η Ήπειρος, όπως είναι γνωστό, στο διάβα του χρόνου έχει αναπτύξει έναν σπουδαίο και αληθινό πολιτισμό. Η Ηπειρώτικη παράδοση ακμαία και ζωντανή διδάσκει αξίες και ιδανικά, αγώνα και αληθινή στάση ζωής. Αυτά όλα οφείλουμε να τα διασώσουμε, να τα διατηρήσουμε αλλά και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά.  Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Η πολιτιστική ιδιοπροσωπία του Ηπειρώτη έχει πολλά να προσφέρει στην υπόθεση της πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.

Μ’ αυτές τις αρχές και με αληθινό σεβασμό στην πόλη μας, διοργανώσαμε αυτό το πανηγύρι. 


Να ευχαριστήσουμε τους συμπανηγυριστές/τριες που με απόλυτη τάξη προσήλθαν  και συμμετείχαν στο πανηγύρι. Η συμμετοχή τους ήταν συγκινητική. Ιδιαίτερες ευχαριστίες διατυπώνουμε στα μέλη μας, στο χορευτικό μας τμήμα που με τόσο εναργή ηπειρώτικο τρόπο απέδωσαν χορευτικά τους Ηπειρώτικους σκοπούς. Ψηλά, πολύ ψηλά στην κορυφή των ευχαριστιών στέκονται τα παιδιά μας που συμμετείχαν στο χορευτικό. Εξαιρετική  παράσταση που συνδύαζε ακριβώς την αισθητική τελειότητα, γεμάτη από ηπειρώτικη μουσικοχορευτική τελειότητα. 


20240709_181058


Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Δήμαρχο Ηλιούπολης και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας, στον Πρόεδρο και τα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας που προσήλθαν και συμμετείχαν στον πανηπειρώτικο αυτό εορτασμό. Θερμές, επίσης, ευχαριστίες στους εξαίρετους μουσικούς μας, τα μέλη της κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου και του Νίκου Φιλιππίδη, τους τραγουδιστές Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Νίκο Παπακώστα, Μιχάλη Ζάμπα και Λευκοθέα Φιλιππίδη. Τους εθελοντές/τριες που με τόση αγάπη και αγόγγυστα προσέφεραν  ανυστερόβουλα τις υπηρεσίες τους και παρέδωσαν τον χώρο «πεντακάθαρο» καθώς και τους εργαζόμενους/ες του Δήμου  που με χαρά και αγάπη μας βοήθησαν στο έργο αυτό. 

Με χαρά και απόλυτη ικανοποίηση εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη νεολαία. Ήταν απόλυτα συγκινητική και άκρως ενθαρρυντική η συμμετοχή τους. Υποσχόμαστε πως θα ανταποδώσουμε και θα τους ανταμείψουμε  με εκδήλωση που θα αφορά την ηπειρώτικη μουσική  και τα ηπειρώτικα μουσικά ακούσματα προσαρμοσμένα στη σύγχρονη πραγματικότητα. 



Φίλες και φίλοι, Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες


Η Ηλιούπολη δεχόμενη τον εσωτερικό εποικισμό από την εσωτερική μετανάστευση, ανδρώθηκε και συγκροτήθηκε πληθυσμιακά και πολιτιστικά από ετερογενή-επείσακτα πολιτιστικά στοιχεία.  Κι αυτό είναι το μεγαλείο.  Και οφείλουμε να τα διατηρήσουμε.  Και να τα προωθήσουμε.  Αυτό γίνεται και με το πανηγύρι μας.  Αν χαθούν αυτά τα πολιτιστικά τεκμήρια και η πόλη μας θα "μαζοποιηθεί", θα χάσει το διάφορο, την ιδιαιτερότητα και κυρίως την πολιτιστική ανάμειξη.  Κανείς δεν το θέλει.  Και εμείς αντιστεκόμαστε. Με ήθος, σεβασμό και αγάπη.

 DSC_3436_1620x1080


DSC_0229_1624x1080


Χίλια καλώς ορίσατε-Χίλια καλώς σας ηύραμε!


Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στην Ήπειρο. 



Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης


Η Πρόεδρος                                       ο Γενικός Γραμματέας 


Άννα Ντάσιου                                     Αποστόλης Κωστούλας 


Δεν υπάρχουν σχόλια: