Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το πανηγύρι στους Αγίους Αναργύρους στη Ρωμιά και οι άρχοντες του δημοτικού τραγουδιού!!

Τον πατριάρχη Πέτρο - Λούκα Χαλκιά  είπα να μην τον ταλαιπωρήσω, ο δε Αντώνης Κυρίτσης Θα είναι 5-6 και 16 Αυγούστου στα χωριά της Φιλιππιάδας

Όταν μάθανε όλοι οι κορυφαίοι της δημοτικής ( παραδοσιακής ) μουσικής για το πανηγύρι στους Αγίους Αναργύρους στη Ρωμιά την Πέμπτη 30 Ιουνίου, θέλανε να λάβουν μέρος και  να μας , τιμήσουν με την παρουσία τους. Φυσικά ευγενικά τους ανακοίνωσα ότι μας τιμά η προσφορά τους αλλά επειδή  το πρόγραμμά τους είναι επιβαρυμένο ,ας μην ανησυχούν για την επιτυχία θα τους αντικαταστήσουν επάξια ο Κώστας Κάκκος, ο Κώστας Κωσταγιώργος και οι συνεργάτες τους .
Μετά την διαβεβαίωση αυτή συν και το ότι το πανηγύρι είναι Πέμπτη και έπρεπε να γυρίσουν εσπευσμένα στην Αθήνα, πείστηκαν και δώσαμε την υπόσχεση ότι θα το συζητήσουμε το θέμα για του χρόνου

Οπότε φίλε Κώστα Κάκκο το έργο σου βαρύ, γι' αυτό προσπάθησε να με βγάλεις ασπροπρόσωπο. Εσύ ξέρεις ότι σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και απέραντη εκτίμηση γιατί είσαι πραγματικός παραδοσιακός κλαρινίστας ( και όχι κλαριτζής).

 Ο Νίκος Φιλιππίδης και ο Κώστας Μήτσης  ήταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Πρέβεζα και θα είναι και πάλι 1-2- 3 Ιουλίου σε Κανάλι και Καστρί Φαναρίου. Τους έπεισα να ξεκουραστούν λίγο.

 Κώστας Τζίμας και Γιάννης Καψάλης θα έρθουν Αύγουστο

 Ο μπαρμπα - Σταύρος  Καψάλης υποσχέθηκε για άλλη χρονιά. 

Υ.Γ. Φυσικό είναι να μην πιστεύετε όλα τα παραπάνω, αλλά ο φίλος άρχοντας του δημοτικού τραγουδιού Αντώνης Κυρίτσης  μας ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία.

Για το παραμύθι: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: