Υλικά για 4
άτομα
1 κιλό
σαρδέλες
3 κρεμμύδια
4 σκελίδες
σκόρδο
60 ml ελαιόλαδο
2 λεμόνια
(το
χυμό τους)
2 καροτα
1 κολοκυθι
1 αγγουρι
1 ματσακ γλυστριδα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Πλένετε
τις σαρδέλες, τις
καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα πυρεξ
.
Κατοπιν ,
κόβετε σε φέτες
τα κρεμμύδια και σε μικρά κομμάτια το
σκόρδο και τα απλώνετε πάνω από το ψάρι.
Προσθέτετε το χυμό
λεμονιού, το
λάδι, λίγο
νερό, ρίγανη,
αλάτι,
πιπέρι και
ανακατεύετε .
Στρώνετε τις
σαρδελες στο ταψί και το ψήνετε στους
170° Κελσίου
για 35-40΄.
Σερβιρετε με
λαχανικα κομμενα σε κατα μηκος, τα οποια
τα βαζετε κομμενα σε κρυο νερο για 15
λεπτα κατοπιν τα τυλιγετε σε ρολακια ,
βαλτε τις ψημενες σαρδελες γαρνιρετε
με την γλυστριδα και ραντιστε με
λαδολεμονο με ριγανη.
Tolis Anastasios
Honorary President
Director of Chef's club
Epirus offices
Executive chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου