Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Γιγάντιο αρνί γεννήθηκε πάνω από… 16 κιλά

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», αναφώνησε ένας κτηνοτρόφος όταν ξύπνησε ένα από τα πρόβατά του που γεννούσε ένα γιγάντιο αρνί που ζύγιζε όχι λιγότερο από 16 κιλά!

Το ζώο, το οποίο είναι περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος ενός κανονικού αρνιού, γεννήθηκε την περασμένη Κυριακή σε μια φάρμα στο Llangadfan, κοντά στο Oswestry, στην περιοχή Powys της Ουαλίας, αναφέρει το BBC.

Δυστυχώς, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες είπε ότι δεν είχε καταγράψει το βάρος γέννησης των αρνιών μέχρι τώρα, επομένως δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν το ζώο είχε σπάσει κανένα ρεκόρ.

Ο τυχερός ιδιοκτήτης του γιγάντιου αρνιού, ο Meilir Jones, είπε ότι την περασμένη Κυριακή παρατήρησε μια προβατίνα που ετοιμαζόταν να γεννήσει αρνί και κατάλαβε ότι χρειαζόταν βοήθεια.

«Μόλις έβαλα το χέρι μου στο πρόβατο και άρχισα να νιώθω αυτό το αρνί και σκέφτηκα ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να βγει. Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν μια ασφαλής γέννα», είπε ο Τζόουνς στο Agricultural Bulletin του Radio Cymru.

Όμως ο παραγωγός σοκαρίστηκε όταν είδε το γιγάντιο αρνί που μόλις είχε γεννηθεί στη φάρμα του.

«Άρχισα να τραβάω και να τραβάω και να βγήκε σαν ένα μεγάλο εξόγκωμα. Τον ζύγισα και έγραφε 16 κιλά… τεράστιο. (…) Είχα μεγάλα αρνιά στο παρελθόν, αλλά τίποτα σαν αυτό. Είναι ρεκόρ για μένα», είπε ο Meilir Jones.

Πρόσθεσε ότι είχε ακούσει για ένα αρνί 11 κιλών που γεννήθηκε στην Ουαλία πριν από μερικά χρόνια, αλλά δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Ένα αρνί κανονικού μεγέθους ζυγίζει περίπου 5 κιλά.

Ο κτηνοτρόφος ήταν ευγνώμων που, παρά το ασυνήθιστο μέγεθος του ζώου, όλα πήγαν καλά κατά τη γέννηση.

«Το πρόβατο και το αρνί είναι ζωντανά και αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε.

Τώρα, ο Τζόουνς και η οικογένειά του σκέφτονται ένα κατάλληλο όνομα για το ζώο.

«Έχω μερικά ονόματα που έρχονται στο μυαλό μου, κάτι που θα ταιριάζει στην προσωπικότητά του. Νομίζω ότι κάτι σαν τον Ρόκι μπορεί;», πρόσθεσε ο αγρότης.

Πηγή φωτογραφίας: BBC

https://agronewsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: