Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ο Σύλλογος Παργινών Αθήνας σε αίθουσα του Titania Hotel έκοψε την Πίτα του την Κυριακή το πρωί 13 Ιανουαρίου 2019.


Για άλλη μιά φορά με ατμόσφαιρα πανηγυρική και με μαζική συμμετοχή των Παργινών της Αθήνας  και όχι μόνο, έγινε και φέτος η κοπή της Πίτας του Συλλόγου Παργινών Αθήνας σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, επί της οδού Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια. 


Ξεκινώντας την εκδήλωση, ο  πρόεδρος του Συλλόγου  Θανάσης Βέργος  που διακονεί τον φορέα αυτό για πολλά χρόνια, με διάθεση προσφοράς, γνώρισμα των Ηπειρωτών, ανιδιοτέλεια  και άνθρωπος που στη ζωή του λειτούργησε στη λογική του να δίνει, χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηπειρωτικής ευποιίας, αφού ευχαρίστηκε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο  Σύλλογος  σήμερα εξαιτίας της κρίσης, που έχει πλήξει και  τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, και τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον συγκεκριμμένο Σύλλογο, εκπέμποντας μηνύματα αισιοδοξίας είπε, ότι ο λαός βίωσε και χειρότερες καταστάσεις και τις ξεπέρασε και τώρα θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και ο Σύλλογος ειδικά  θα ξεπεράσει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι άσκησε σκληρή κριτική στον παρευρισκόμενο Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα, για έλλειψη  ενδιαφέροντος για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον πρώην Καπποδιστριακό Δήμο Πάργας και κύρια αφορούν την μη υλοποίηση υποσχέσεων του, τη μη δημιουργία υποδομών για την υποδοχή τουριστών, για τα ζητήματα καθαριότητας και γενικά για έλλειψη σχεδίου για την δημιουργία προϋποθέσεων επίλυσης προβλημάτων και περαιτέρω ανάπτυξης αλλά  και την  ελλειπή τουριστική προβολή της Πάργας, της πλέον τουριστικής περιοχής της Ηπείρου.


Είναι γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αντώνης Νάστας, που για πρώτη φορά παραβρέθηκε στην εκδήλωση αυτή κατά την 5ετή θητεία του, που λήγει το 2019, αντιμετώπισε ένα αρνητικό κλίμα και ένα κλίμα αμφισβήτησης του ενδιαφέροντος του για την περιοχή της Πάργας. Μια αμφισβήτηση που ήταν διάχυτη στους παρευρισκόμενους  και έγινε αντικείμενο σκληρού σχολιασμού, από ομιλητές-μέλη του Συλλόγου  που πήραν το λόγο, στην διαδικασία της γενικής συνέλευσης που ακολούθησε το κόψιμο της Πίτας, ερχόμενος σε λεκτική αντιπαράθεση με μερικούς από αυτούς.

Στην διαδικασία της κοπής της Πίτας ο Πρόεδρος Θανάσης Βέργος κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Πάργας Αντώνη Νάστα και μαζί έκοψαν την  Πίτα. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε επίλυση προβλημάτων και στον σχεδιασμό του, μέχρι το τέλος της θητείας του.



Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, που αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την οργανωμένη Ηπειρώτικη αποδημία.


Το λόγο έλαβε και ο  ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας Βασίλης Κατσούκης, με καταγωγή από το Σταυροχώρι Φαναρίου, που συνοδευόταν στην εκδήλωση από την Κατερίνα Ντάση και τον Πτολεμαίο Τζίμα, που κατέθεσε μεταξύ των άλλων και τους προγραμματικούς προβληματισμούς του και τις επικεφαλίδες προτάσεων για την Πάργα και την περιοχή. Είναι γεγονός και αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με προσοχή τα λεγόμενα του Βασίλη Κατσούκη και κάποιοι σε επιμέρους συζητήσεις μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης εκφράστηκαν θετικά για τα λεγόμενα του.

Το λόγο έλαβαν πέραν των αναφερομένων πολλά μέλη του Συλλόγου γιά ζητήματα που αφορούν την Πάργα και τον Σύλλογο.


Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε καφέ, πίτα και κρύο πιάτο. Και του χρόνου.









Δεν υπάρχουν σχόλια: