Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, κομμένο σε
μέτριους κύβους
300 ml ελαιόλαδο
1½ κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές
φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καρότο κομμένο σε κύβους
200 γρμ.αρακα
3-4 πατάτες μικρές
2-3 κόκκοι μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας & 1 φύλλο δάφνης
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε το κρέας να βράσει σε ένα βαθύ
σκεύος με μπόλικο νερό, τόσο ώστε να το
σκεπάζει.
Βράζουμε για 20΄ περίπου και ξαφρίζουμε
όσες φορές είναι απαραίτητο.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε το κρέας με
τρυπητή κουτάλα, το κρυώνουμε ελαφρά
σε τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να
στραγγίξει.
Σε ένα δεύτερο σκεύος, ζεσταίνουμε
καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για
λίγα λεπτά το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα
από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε κατόπιν το κρεμμύδι, ξερό
και φρέσκο, το καρότο, τα μπαχαρικά και
το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα,
έως ότου μαραθούν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για
2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά, έως ότου εξατμιστεί
το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον
αρακά τις πατάτες, και νερό τόσο, ώστε
να καλυφθούν τα υλικά, μαγειρεύουμε για
45΄ περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να
μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό .
Tolis
Anastasios
Honorary
President
Director of Chef's
club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου