Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σωβρακοφόροι, οι έμμισθοι γλείφτες της εξουσίας. Στέλιος Κιαγιαδάκης ...Ο Κρητικός κόλακας - μαντιναδολόγος της εξουσίας και οι κρατικές επιχορηγήσεις. Kύριοι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, δικαίως, εδώ και χρόνια δεν έχετε πάρει ούτε 1 ευρώ κρατική επιχορήγηση, γιατί κρίνετε διαχρονικά την εξουσία, για το καλό της Ηπείρου και δεν μάθατε να γλείφετε...


Κάθε χρόνο κορδώνεται δίπλα στην εξουσία, βάζει τον όμιλο βρακοφόρων στον οποίο προεδρεύει άγνωστο πόσα χρόνια, και αρχίζει τις μαντινάδες της κακιάς ώρας, για να κολακεύει την κάθε εξουσία. Φέτος κυριολεκτικά εξόργισε με τις μαντινάδες που αφιέρωσε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.



 Αλλά το ίδιο κάνει κάθε χρόνο. Παίρνει μαζί του τα συγκροτήματα του συλλόγου του και γυρίζει τα υπουργεία, διαβάζοντας τις μαντινάδες της κολακείας.  Αυτά όλα είναι λίγο ως πολύ γνωστά.


 Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, όπως ονομάζεται ο κόλακας πρόεδρος, επιχορηγείται κάθε χρόνο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αφού ο φορέας του έχει εξελιχτεί σε νομικό πρόσωπο, το οποίο μπορεί να επιχορηγείται!


Ο Κρητικός κόλακας - μαντιναδολόγος της εξουσίας και οι κρατικές επιχορηγήσεις.
Μαντινάδες κολακείας κι ένα κρητικό μαχαίρι έλαβε το 2011 ο τότε πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος


Πολλοί στην Κρήτη τον ονομάζουν ως τον κόλακα της εξουσίας, καθώς εκδηλώσεις κολακείας κάνει και άλλες εποχές του χρόνου. Βραβεύει υπουργούς, αξιωματικούς, άλλους παράγοντες, μεγάλους επιχειρηματίες,  απονέμει τίτλους και τους δωρίζει κρητικά μαχαίρια. Προσπαθεί, με διάφορους τρόπους, να διατηρήσει άριστες σχέσεις με τα κανάλια και άλλα μέσα ενημέρωσης, κι έτσι φυσικά εξηγείται η συνεχής προβολή του.

Έκανε κουμπαριές με γνωστούς πολιτικούς παράγοντες, περιφέρει κάθε χρόνο στο νησί διάφορους απ" αυτούς, όπως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και στο παρελθόν προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπει στην πολιτική.


Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης

Φέτος πήγε και στον Καναδά για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης, εξοργίζοντας τους ομογενείς, που δημοσίευσαν και σχετικές επιστολές στον τύπο.


Για να καταλάβουμε το πόσο μεγάλος κόλακας είναι αρκεί να παραθέσουμε μερικές από τις μαντινάδες που είπε στον πρωθυπουργό, αλλά και το 2012 στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρα, στον Κ. Μητσοτάκη κ.α.

 Στον Α. Σαμαρά:
«Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα,
δεν θα ΄χε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα.
Από την Κρήτη ήρθαμε δύο λόγια να σας πούμε,
μαζί με σας, πρωθυπουργέ, κι εμείς καρδιοχτυπούμε.
Πετύχατε η χώρα μας ορθή να παραμείνει
στη διεθνή τη λαίλαπα, στης κρίσης το καμίνι.
Όμως, τα αποτελέσματα θα πρέπει να φανούνε,
να μην υπάρχουν άστεγοι, παιδάκια που πεινούνε.
Η συνταγή της τρόικα έχει πολύ αλάτι
κι αν δεν αλλάξει η συνταγή θα χάσει τον «πελάτη».
Χρόνια πολλά, πρωθυπουργέ, από τους βρακοφόρους,
χαράτσι τέρμα της ΔΕΗ κι απ΄τον Στουρνάρα φόρους».

Κι ενώ το 2013 υμνεί τον Α. Σαμαρά, το 2009 τον ονόμαζε. κοράκι, ενώπιον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον οποίο είπε τα κάλαντα, μετά την εσωκομματική επικράτηση του σημερινού πρωθυπουργού επί της Ντόρας:

«Έτσι, τα φέραν οι καιροί κι οι βουλισμένοι χρόνοι

να κελαηδεί ο κόρακας και να σιωπά τ" αηδόνι.»


Στον Κώστα Τζαβάρα:
«Αξίες του Πολιτισμού κρίση δεν τις αγγίζει, 
και στου Τζαβάρα το σπαθί η μύγα δεν καθίζει
Δραστήριος και υπεύθυνος ως πρέπει στους μεγάλους, 
έχει το υπουργείο του πρότυπο για τους άλλους» 
Πάντα με το χαμόγελο, γι αυτό τουτέστιν άρα. 
Σήμερα επισκεφθήκαμε τον Κώστα τον Τζαβάρα». 

«Γυρίστε στην κυβέρνηση γιατί ο λαός το θέλει κ φέρνω εγώ το μήνυμα στον Φώτη τον Κουβέλη» είπε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στα φετινά κάλαντα.
Ενώ στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, αφού τον κολάκευσε έβαλε και. αιτήματα!

«Εσείς παλεύετε Υπουργέ να κλείσετε τις τρύπες, 
επάνω σε χαλάσματα που αφήσανε οι γύπες, 
ωστόσο όμως ο λαός άδικα την πληρώνει, 
χαράτσια του φορτώσανε που όμως δεν σηκώνει, 
οι μίζες να κατασχεθούν που ήρθαν σε πακέτα, 
και από τη λίστα της Λαγκάρντ που ήρθε σε δισκέτα».


Οι επιχορηγήσεις.                                                                                                                                                                                                              
Έχει όμως τους λόγους του ο κ. Κιαγιαδάκης να είναι ο κόλακας της κάθε εξουσίας. Κάθε χρόνο οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης φτάνουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Για να κάνει εκδηλώσεις, να λέει τα κάλαντα και να κάνει πολλά ταξίδια, συνοδεύοντας τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης. Η μαντινάδα στον Κ. Τζαβάρα προφανώς σχετίζεται με τα χρήματα που και το 2012 αλλά και το το 2013 πήρε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Όμιλος επιχορηγείται από τον ΟΠΑΠ, καθώς έχει μεταβληθεί σε νομικό πρόσωπο, ενώ από τον φετινό Αύγουστο και μετά οι κρατικές επιχορηγήσεις έφτασαν τις 40.000 ευρώ!


Στις 7 Αυγούστου 2013 η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίνει χρηματοδότηση 15.000 ευρώ.
Την επομένη, ο ίδιος ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράφει ποσό 15.000, το οποίο προφανώς αποτελεί την ίδια χρηματοδότηση με την παραπάνω.

Στις 8, επίσης Αυγούστου, η Περιφέρεια Κρήτης αποφασίζει επιχορήγηση 2.000 ευρώ.

Στις 20 Νοεμβρίου 2013 ο υπουργός Πολιτισμού υπογράφει άλλο ποσό, ύψους 15.000 ευρώ «για την ενίσχυση των καταστατικών του σκοπών, καθώς και την ενίσχυση των Παγκρήτιων εκδηλώσεων του Ομίλου στο Ρέθυμνο».

Στις 25 Νοεμβρίου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης αποφασίζει τη διάθεση 5.000 ευρώ «στον ΟΜΙΛΟ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής του Ομίλου στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης στον Καναδά».

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

Βρακοφόροι 1 (2) Βρακοφόροι 2 (2) Βρακοφόροι


Η μαντινάδα που σήκωσε τρικυμία. Ξεσήκωσε το αίσθημα των Κρητών το έμμετρο του Καγιαδάκη προς τον Σαμαρά, που δηλώνουν ότι δεν τους εκπροσωπεί.



Δεν λέει να κοπάσει η «τρικυμία» που προκάλεσε η μαντινάδα που απηύθυνε ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιος Κιαγιαδάκης στον κ. Σαμαρά, κατά τη φετινή επίσκεψη του με χορευτές του φορέα στο γραφείο του. Ως κόλακας, όπως το συνηθίζει και σε άλλους αρχηγούς κομμάτων χριστουγεννιάτικα (άγνωστο για ποιο λόγο), προκάλεσε το κοινό αίσθημα και ιδιαίτερα των αποδήμων Κρητών όταν έμμετρα εξήρε την. αξιοσύνη του πρωθυπουργού της υποταγής στους καιρούς υποβάθμισης της αξιοπρέπειας και της φτωχοποίησης των Ελλήνων.



Για την περίφημη γλοιώδη μαντινάδα «Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα δεν θα 'χε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα», πήραν. «φωτιά» οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης και πρώτοι οι Απόδημοι Κρήτες από τον ιστότοπό τους επισημαίνουν στον πρόεδρο του Ομίλου ότι «οι δημοκράτες Κρήτες δεν έχουν κανένα λόγο να χαίρονται που κάποιος κύριος Σαμαράς ευτελίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς» και εφόσον ήθελε να τον τιμήσει για την «προσφορά του» θα έπρεπε να μιλήσει ως ιδιώτης.

Το εμετικό τετράστιχο μέσω διαδικτύου έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο και από το Μόντρεαλ ο κ. Αριστείδης, όπως υπογράφει, σε ανάρτησή του σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Ντροπή και αίσχος για τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης. Ατιμάσατε την τιμημένη στολή των Κρητών με την παρουσία σας στους εκπροσώπους των κατοχικών δυνάμεων και της γερμανικής μπότας Σαμαρομπεντζέλων που έχουν καταδυναστεύσει το λαό μας εντελώς αναίτια. Τα περί «εθιμοτυπίας» που αναφέρονται από πολιτικά φερέφωνα των Γερμανοτσολιάδων δεν μας αφορούν και δεν εξιλεώνουν εσάς.»

Όμως, η ανάρτηση πάει και. παραπέρα: «Αλλά τί περιμένεις από ένα Όμιλο Βρακοφόρων, που πριν δυο εβδομάδες κουβαλήθηκαν στο Μόντρεαλ του Καναδά για πενθήμερη εκδρομή μαζί με τους περιφερειακούς εκπροσώπους, δήθεν καλεσμένοι του συλλόγου Κρητών Μόντρεαλ (;) για να γιορτάσουν λέει την 100ετία από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα; Δηλαδή, χωρίς αυτούς δεν μπορούσαμε εμείς οι Κρήτες του Μόντρεαλ να γιορτάσουμε την 100ετία με την ίδια μεγαλοπρέπεια;»

'Οταν ήταν κόρακας.
Με την υπογραφή «Ρεθεμνιώτης», αναγνώστης σε ανάρτηση του σχολιάζει τον ρόλο που πρέπει να έχει ο Όμιλος: «. Ο ρόλος του συλλόγου Βρακοφόρων είναι πολύ σοβαρός από το να λέει τα κάλαντα στη Ντόρα και στο Μητσοτακέικο κάθε χρόνο. Κρίμα!». Σε άλλα σχόλια στο FB ασκείται δριμεία κριτική στον κ. Καγιαδάκη για τη μαντινάδα που είπε στη Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν ανεπιθύμητο πρόσωπο από την οικογένεια Μητσοτάκη, παρομοιάζοντας τον ως. κόρακα.
Αφιέρωσε, λοιπόν, προ ετών στην κυρία Μπακογιάννη το κρητικό τετράστιχο που εμπνεύστηκε: «Έτσι τα φέραν οι καιροί κι οι βουλισμένοι χρόνοι να κελαηδεί ο κόρακας και να σιωπά τ' αηδόνι».


Δεν υπάρχουν σχόλια: