Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

2013 Athens Voice Choice: ''Φωτογράφος''. Δείτε τους 5 φωτογράφους με τη σειρά που τους ψήφισε η A.V.(Athens Voice) και ψηφίστε.

n

n

ΔΑΦΝΗ ΡΟΚΟΥ (βραβείο PHPA 2013)ΔΑΦΝΗ ΡΟΚΟΥ (βραβείο PHPA 2013).Η Δάφνη Ρόκου κέρδισε το πρώτο βραβείο PHPA 2013 (Photo d’´Hôtel, Photo d’ Αuteur) από την Ένωση Παρισινών Ξενοδοχείων της Αριστερής Όχθης αλλά και το βραβείο Virgine Clément (που απονέμεται από το προσωπικό των ξενοδοχείων).
Η Δάφνη Ρόκου μίλησε στην A.V.
«Από όλες τις συμμετοχές επιλέχθηκαν 12 φωτογράφοι και ο καθένας μας θα συνέδεε ένα ξενοδοχείο με ένα μήνα. Εγώ θα φωτογράφιζα ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Jardin del’ Odéon για τον Αύγουστο. Δήλωσα συμμετοχή γιατί ήθελα να φύγω λίγο από την Ελλάδα, αλλά και να κάνω κάτι δημιουργικό…».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ




ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΕΚΑΣ (1ο βραβείο διεθνούς διαγωνισμού The Loupe Awards, διακρίσεις στο International Photography Awards 2013)
Ο Βασίλης Γκέκας γεννήθηκε και μένει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος καλλιτεχνικού πορτραίτου και έχει λάβει πολλά βραβεία για τη δουλειά του. Κέρδισε το 1ο βραβείο διεθνούς διαγωνισμού The Loupe Awards και έγινε παγκοσμίως γνωστός. Έλαβε επίσης διακρίσεις στα International Photography Awards 2013. Επηρεασμένος από την Ολλανδική Σχολή ζωγραφικής, φωτογράφισε την 4χρονη κόρη του Αθηνά σε εικόνες που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κόρη του «εξαιρετικό μοντέλο» και λέει: «Είναι η μούσα μου. Η Αθηνά τρελαίνεται να αλλάζει κοστούμια. Της φαίνεται σαν παιχνίδι όλο αυτό».


n

n

n




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ (έκθεση “Accusing the victims of being the perpetrators”)
Ο Δημήτρης Μπούρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μένει στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες του Henri Cartier Bresson και το βιβλίο της Oriana Fallaci με τίτλο «Βιετνάμ» ήταν αυτά που καθόρισαν την επιλογή του να γίνει φωτογράφος. Ασχολείται με το φωτορεπορτάζ από το 1980. Έχει βραβευτεί από τη Διεθνή Αμνηστία, από το Prix Pictet Commission και από το Pictures of the Year International και έργα του έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Φωτογραφίες από την έκθεση “Accusing the victims of being the perpetrators”:


n

n

n


Διαβάστε το άρθρο της A.V. για τη σειρά φωτογραφιών για τους τοξικοεξαρτημένους του Δημήτρη Μπούρα και δείτε τις φωτογραφίες του εδώ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΑΚΗΣ («10.000 American Movies», 1ο βραβείο στα 6α Photography Masters Cup Awards)
Ο Γιώργος Κορδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο αυτοκινήτου στην Ιταλία και έκανε Bachelor στο Λονδίνο στον τομέα της διεύθυνσης ΜΜΕ. Πρώτη φορά σκέφτηκε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία όταν πήγε στο στρατό. Απέσπασε το πρώτο βραβείο στον έκτο διαγωνισμό «Photography Masters Cup Awards» που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Οι δύο εικόνες που διακρίθηκαν προέρχονται από τη σειρά «10.000 American Movies».
Στο σημείωμα του καλλιτέχνη που συνόδευε τη συμμετοχή του στα «Photography Masters Cup Awards», ο Κορδάκης αναφέρει: «Φθάνοντας στην Αμερική άρχισα να οδηγώ και να φωτογραφίζω χωρίς συγκεκριμένο στόχο, χωρίς συγκεκριμένο όραμα για την δουλειά. Τα ρετρό αυτοκίνητα, τα κτίρια, τα τοπία έκαναν την καρδιά μου να χτυπάει γρηγορότερα καθώς ανακάλυπτα συνεχώς εικόνες κινηματογραφικών λήψεων που είχαν εισχωρήσει στο μυαλό μου από την παιδική μου ηλικία. Γρήγορα αντιλήφθηκα ότι διερευνούσα αυτές τις παιδικές μνήμες κατασκευάζοντας νέες πάνω στις παλιές. Μικρές πόλεις στο Κάνσας, την Βόρεια Ντακότα ή το Λας Βέγκας με έκαναν να σκέφτομαι τους σκηνοθέτες που πέρασαν από εκεί, εμπνεύσθηκαν και είπαν: Ας γυρίσουμε αυτήν την σκηνή εδώ!».

nn
n


Διαβάστε το άρθρο της A.V. για τις φωτογραφίες του Γιώργου Κορδάκη και δείτε τις φωτογραφίες του εδώ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ (εικόνα που φιλοτέχνησε για το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού φωτογραφίας Docma)
Ο Γιώργος Χρηστάκης μίλησε στην A.V. 

«Η αρχική μου ενασχόληση με την σύνθεση εικόνας άρχισε από το δημοτικό. Θυμάμαι να αλλάζω τροχούς σε φωτογραφίες αυτοκινήτων μόνο και μόνο για να δω εάν θα ταίριαζαν…».

n

n


Διαβάστε το άρθρο της A.V. για τον Γιώργο Χρηστάκη και δείτε τις φωτογραφίες του εδώ
Η προσωπική σελίδα του φωτογράφου:





Δεν υπάρχουν σχόλια: