Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πράγματι είναι πονηροί οι καιροί.


Έκλεισε και η συμφωνία για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Διαβάζω σε σχετικό θέμα  πως «...ο τουρκικός όμιλος Dogus, μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με ποσοστό 33,75%, ενώ με μικρότερα ποσοστά συμμετέχουν τα κρατικά επενδυτικά οχήματα του Κουβέιτ και του Αμπού Ντάμπι».


Αλλά διαβάζω πως μεγαλομέτοχος του σχήματος δεν είναι τα αραβικών συμφερόντων (περί τα 15) funds, αλλά η DUGUS GRUBU με ποσοστό 33,75%, δηλαδή ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.Γνωστή η DOGUS για τις προνομιακές σχέσεις της με το λεγόμενο βαθύ κράτος της Άγκυρας και του προέδρου της Φ. Σαχέντ με τον Τ. Ερντογάν.

Γνωστός ο τουρκικός όμιλος και από τη συνεργασία του με τη Lamda Development (συμφερόντων Λάτση) έχει φτάσει να ελέγχει πλέον το 80% των ιδιωτικών μαρινών-λιμανιών της χώρας. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι πως η κ/ξ έχει υπό τον έλεγχό της τις μαρίνες στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στη Λέσβο, στο Πυθαγόρειο Σάμου..., αύριο στη Ρόδο, δηλαδή σε ευαίσθητη περιοχή, δεδομένης της αναθεωρητικής πολιτικής και των εκπεφρασμένων βλέψεων της γείτονος.

Κατά την ταπεινή εκτίμησή μου, όλα δείχνουν άσχετα, αλλά και όλα μπορεί να σχετίζονται μεταξύ τους. Από την Κίνηση των 58 για την περίφημη Κέντρο-«αριστερά». Κάτι σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που έλειπε από το σκηνικό. Σε αυτές τις εξελίξεις και ένα διόλου θεωρητικό ερώτημα. Εάν το ΠΑΣΟΚ (που δημοσκοπικά βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ) πτωχεύσει ως ΑΦΜ, τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων που έχει στις τράπεζες ποιος θα τα πληρώσει; Σωστά μαντέψατε! 

Και μέσα σε όλα, αναβλήθηκε, λένε κάποιοι κακόβουλοι, η ψήφιση του αντιρατσιστικού λόγω της επίσκεψης του Αχ. Νταβούτογλου στην Αθήνα. Αιτία η αξίωση, όπως λένε, του νεοοθωμανικών βλέψεων υπουργού Εξωτερικών της άσπονδης φίλης-γείτονος να μην αναφερθούν ονομαστικά οι γενοκτονίες Ποντίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας (όπως έχουν ψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή). 

Πονηροί καιροί, πράγματι.

Εκηβόλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: