Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αίγυπτος: Φωτογραφίες από τη δίκη του πρώην Προέδρου Mohamed Morsi που διακόπηκε και τις διαδηλώσεις των υποστηριχτών του ''Αδελφών Μουσουλμάνων.


Μετά την καθαίρεση του,  ο Αιγύπτιος πρώην  Πρόεδρος Mohamed Morsi οδηγήθηκε  στο δικαστήριο στο Κάιρο αντιμετωπίζοντας  κατηγορίες για υποκίνηση της δολοφονίας των διαδηλωτών, στις ταραχές που ακολούθησαν μετά την ανατροπή του από τον Αιγυπτιακό Στρατό. Ήταν η πρώτη φορά μετά την απομάκρυνσή του από τα καθήκοντά του στις 3 Ιουλίου για να δει τους οπαδούς του. Ο Morsi μιλώντας από το κλουβί του κατηγορουμένου, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του δικαστηρίου. Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στο Κάιρο και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες τοποθεσίες στην Αίγυπτο. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 8 του Γενάρη.


Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι αυτόματη μετάφραση από την google.

Στην φωτογραφία  παραπάνω, μία υποστηρίκτρια του αιγυπτιακού στρατού κα του  Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Abel Fattah al-Sissi δείχνει μια αφίσα που απεικονίζει τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας έξω από το ανώτατο δικαστήριο κατά την πρώτη ημέρα της δίκης Morsi για 4 του Νοέμβρη του 2013 στο Κάιρο.


Αυτή η εικόνα γίνεται από το βίντεο που παρέχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου δείχνει ανατραπέντος προέδρου Mohammed Morsi, κέντρο, όπως ο ίδιος φτάνει για ακρόαση δίκη. Αναδυόμενες από τέσσερις μήνες μυστικής κράτησης, της Αιγύπτου καθαιρέθηκε ισλαμικού πρόεδρος απέρριψε προκλητικά εξουσία του δικαστηρίου να τον δοκιμάσει, λέγοντας ότι ήταν της χώρας "νόμιμο" ηγέτης και εκείνων που τον ανέτρεψαν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες αντ 'αυτού. (AP Photo / αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών)


Οι αιγυπτιακές αντι-ταραχών αστυνομικούς και προ-στρατού διαδηλωτές δει κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Mohamed Morsi σε Ramsis πλατεία, στο Κάιρο.


Morsi οπαδοί φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας έξω από την ακαδημία της αστυνομίας, όπου η δίκη του λαμβάνει χώρα.


Ένας αστυνομικός ΜΑΤ στέκεται φρουρός πίσω από συρματοπλέγματα έξω από μια ένωση ακαδημία της αστυνομίας, όπου ξεκίνησε η δίκη.


Αυτή η εικόνα γίνεται από το βίντεο που παρέχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου δείχνει ανατραπέντος προέδρου Mohammed Morsi μιλώντας από το κλουβί του κατηγορουμένου, όπως ο ίδιος στέκεται με συγκατηγορούμενοι σε ένα αυτοσχέδιο δικαστήριο κατά την ακρόαση της δίκης.


Ένας υποστηρικτής του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Αιγύπτου Morsi κατέχει μια κορδέλα με την εικόνα και τα χέρια του με τέσσερα έθεσε τα δάχτυλα, το σύμβολο είναι γνωστή ως "Rabaa», που σημαίνει τέσσερις στα αραβικά, θυμόμαστε τους νεκρούς στη βίαιη καταστολή της Rabaa al-Adawiya στρατόπεδο διαμαρτυρίας Κάιρο στις αρχές του έτους.


Ένας Αιγύπτιος φοιτητής κρέμεται ένα πορτρέτο του ανατραπέντος προέδρου Mohamed Morsi στην πρόσοψη ενός κτιρίου του πανεπιστημίου του Καΐρου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την υποστήριξη Morsi την πρώτη ημέρα της δίκης του.


Ένας υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Mohamed Morsi μπροστά από ένα αγκαθωτό σύρμα οδόφραγμα έξω από την αστυνομική ακαδημία, όπου δίκη Morsi πραγματοποιήθηκε.


Μία ακόμη εικόνα που λαμβάνεται από το βίντεο μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση δείχνει το πλήθος να φωνάζει κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης.


Ένας υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Mohamed Morsi προσεύχεται έξω από την Αστυνομική Ακαδημία.


Αιγυπτιακή αστυνομικοί σύλληψη Morsi υποστηρικτής κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Πλατεία Ραμσή την πρώτη ημέρα της δίκης του.


Αιγυπτιακή ασφάλεια συλλαμβάνει Morsi υποστηρικτές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο λιμάνι της πόλης της Αλεξάνδρειας, στις 4 Νοεμβρίου 2013.


Μια αιγυπτιακή δορυφορικό κανάλι CBS microbus δέχεται επίθεση από Morsi υποστηρικτές έξω από την Αστυνομική Ακαδημία.


Ένας υποστηρικτής Morsi φωνάζει συνθήματα όπως ο ίδιος κατέχει ένα αντίγραφο του Κορανίου μπροστά από αγκαθωτό σύρμα οδόφραγμα έξω από την Αστυνομική Ακαδημία.


Μια μάσκα αστυνομικός στέκεται φρουρός έξω από μια ένωση Αστυνομικής Ακαδημίας.


Τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν Morsi υποστηρικτές καθώς συλλαλητήριο έξω από την Αστυνομική Ακαδημία.


Αιγυπτιακή υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Mohamed Morsi κρατήσει αφίσα του και ένα ομοίωμα που απεικονίζει τον Υπουργό Άμυνας Abdul-Fattah al-Sissi κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας μπροστά από το δικαστήριο.


Anti-Riot αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων, όπως Morsi υποστηρικτές τρέξει για την κάλυψη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε Ramsis πλατεία στο Κάιρο.


Ένας Αιγύπτιος διαδηλωτής υποστήριξη ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Mohamed Morsi αντιμετωπίζει αντι-ταραχών αστυνομικούς.



Ένας υποστηρικτής του αιγυπτιακού στρατού και Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Abel Fattah al-Sissi δείχνει μια αφίσα που απεικονίζει τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο.


Περισσότερα διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο κατά την πρώτη ημέρα της δίκης Morsi του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δίκη αναβλήθηκε μετά Morsi αρνήθηκε να ντύσει στα ρούχα των φυλακών και των συγκατηγορουμένων του, πνίγηκε από τη διαδικασία.


Οι άνθρωποι βοηθήσει αιγυπτιακή φωτογράφος Sabry Khaled (κέντρο, αριστερά) αφού ξυλοκοπήθηκε από υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ανατραπέντος προέδρου ισλαμιστών Mohamed Morsi.


Ένας αστυνομικός με πολιτική περιβολή παίρνει μια φωτογραφία του Morsi υποστηρικτές, όπως φωνάζουν συνθήματα κατά του στρατιωτικού και του υπουργείου Εσωτερικών.


Ένας Αιγύπτιος αστυνομικός ΜΑΤ ρολόγια από ένα όχημα στο κέντρο του πλήθους.



Ένας υποστηρικτής του Υπουργού Άμυνας της Αιγύπτου, στρατηγός Abdel Fattah el-Sissi κρατά ένα πλακάτ με αραβικά που διαβάζει, "Αγαπητά μου παιδιά μου, που διοργάνωσε ηγέτες δεν αξίζουν μια σταγόνα από το αίμα σας, μην αφήνετε τη μητέρα σας Αιγύπτου, σε απόγνωση." 
.

Morsi υποστηρικτές προσεύχονται έξω από το δικαστήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: