Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Άρχισαν τα όργανα στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας. Μαζικές παραιτήσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας και τα Συντονιστικά των Δήμων Πρέβεζας και Ζηρού

Άρχισαν τα όργανα στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας – Μαζικές παραιτήσεις στη Νομαρχιακή και το Συντονιστικό

Λίγες ώρες πέρασαν από παλαιότερο ρεπορτάζ μας, περί μαζικών παραιτήσεων στη Νομαρχιακή Επιτροπή και στο Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, που επιβεβαιώνεται μέχρι… κεραίας!

Ηλίας, Χάιδας, Σπύρος Παγκράτης, Μιχάλης Νόβας και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, με την ακόλουθη ανακοίνωση:


«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, την επόμενη ημέρα της νέας μνημονιακής συμφωνίας, στις 14.07.2015, μεταξύ άλλων δήλωνε ότι «…Τα μέλη και τα στελέχη τού Συ.Ριζ.Α. δεν αποδέχονται τον εκβιασμό με το όνομα συμφωνία – μνημόνιο, αποκρούουν την ταπείνωση που θέλουν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του νεοφιλελεύθερου διευθυντηρίου στο κίνημα, το Συ.Ριζ.Α., την κοινωνία. Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο απορρυθμίσεων, ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και υποβάθμισης της θέσης μισθωτών και συνταξιούχων...».
                Είχαμε πει, κατά τη συζήτηση,  ότι θα συμβάλλουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, μέσω συλλογικών αποφάσεων, στην απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από την επώδυνη «συμφωνία», στην οποία  δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τίποτα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μια συμφωνία, που στην  πραγματικότητα επιβάλλει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου του αντιπάλου.
                Παρά την, έστω και καθυστερημένα, απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για έκτακτο συνέδριο στο τέλος του Σεπτέμβρη, η ηγεσία της Κυβέρνησης αποφάσισε για άλλη μια φορά να αιφνιδιάσει δυσάρεστα, αδιαφορώντας για την κομματική  δημοκρατική νομιμότητα. Την πρωτοφανή αυτή πολιτική εκτροπή της ηγεσίας, από τη συναποφασισμένη πορεία προς το συνέδριο, όπου θα συζητιόταν η στρατηγική και η πολιτική τακτική του Κόμματος, μετά την ήττα και τη συνθηκολόγηση, την αντιλαμβανόμαστε ως συνέχεια, στον ίδιο ολισθηρό δρόμο,  με την αθέτηση του ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού και του αντιμνημονιακού κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη σημερινή κοινή μας δήλωση, κάνουμε απολύτως σαφές ότι, μένοντας συνεπείς στους αγώνες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα δώσουμε στήριξη στις ιδιοκτησιακές πρακτικές της ηγεσίας για το Κόμμα, δε θα δώσουμε στήριξη στο 3ο μνημόνιο και την εν εξελίξει δραματική μετάλλαξη που επιχειρείται στο Κόμμα και τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
Η δυνατότητα ουσιαστικής έκφρασης, που μας δίνεται μετά την ακύρωση των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών στο Κόμμα μας, είναι για να δηλώσουμε την παραίτησή μας από μέλη της ΝΕ και της ΣΕ Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουμε, βέβαια, ενεργοί στα κινήματα, τις δομές αλληλεγγύης και στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, από την πορεία που θα διαλέξει ο καθένας και η καθεμία από εμάς.
                Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε και θα στηρίξουμε, με όποιο τρόπο ο/η καθένας/μία θεωρεί πιο αποτελεσματικό, τη ΝΙΚΗ του ελπιδοφόρου ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Του ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Ανατροπής.
                Καμία ταπείνωση, καμία υποχώρηση,  δε μας ταιριάζει, ο αγώνας συνεχίζεται. Χαμένοι είναι μόνο, οι αγώνες που δε δίνονται!
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:
1              ΧΑΪΔΑΣ ΗΛΙΑΣ   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
2              ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ       ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
3              ΝΟΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ             ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΣΕ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
4              ΔΡΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ       ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ &  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
5              ΤΣΑΚΑΝΙΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ        ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
6              ΖΟΥΡΟΦΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ     ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
7              ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΓΚΗ            ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
8              ΚΑΤΣΗ ΞΑΝΘΗ   ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
9              ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
10           ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ                ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
11           ΘΩΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ          ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
12           ΚΑΤΣΑΒΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ              ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
13           ΜΠΑΛΚΟΣ ΜΙΛΤΟΣ         ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
14           ΜΠΕΛΛΗΣ ΛΑΚΗΣ            ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
15           ΠΑΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ         ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
16           ΤΣΙΟΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ             ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα 25.08.2015».

Διαβάστε παλιότερο ρεπορτάζ μας

Δήλωση παραίτησης 8 μελών των ΣΥΡΙΖΑ Ζηρού και Πρέβεζας – Έπεται συνέχεια... Όπως σας είχαμε αποκαλύψει (διαβάστε ΕΔΩ), μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη παραιτήθηκαν από το κόμμα, με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έδωσε τη μάχη ενάντια στα μνημόνια, δεν μπορεί να γίνει συνεργός στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ούτε στις πολιτικές που απορρέουν από αυτή και συνθλίβουν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, καθώς και στην κατάφωρη και συστηματική παραβίαση της κομματικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και των συλλογικών του αποφάσεων εκ μέρους της ηγετικής ομάδας του κόμματος.
Για μας οι παραπάνω εξελίξεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν είμαστε εμείς που αλλάξαμε ιδέες, ούτε αυτοί που σταματήσαμε να ελπίζουμε ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Γι’ αυτό παραιτούμαστε από μέλη των ΣΥΡΙΖΑ Ζηρού & Πρέβεζας, στηρίζοντας το πλατύ αντιμνημονιακό μέτωπο του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη του λαού μας!
Πρἐβεζα 24/8/2015
Αλμπάντης Δημήτρης, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Αφεντουλίδου Πόπη, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Καινούργιος Βαγγέλης, μέλος συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Κατσανάς Χρήστος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ζηρού
Κυνηγός Αντώνης, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Λιβιεράτος Νίκος, μέλος συντονιστικού ΟΜ & ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Πάνης Μπάμπης, μέλος συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Ράπτης Χρήστος, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: