Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Πιέσεις για μειώσεις τιμών έως και 20 λεπτά από πέρσι στο αιγοπρόβειο γάλα

Με πρόσχημα τη μείωση της ζήτησης για τυριά και την ύπαρξη αποθεμάτων, στοιχεία που δεν προκύπτουν από… πουθενά οι γαλατάδες περνάνε γραμμή για μείωση τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα.

Με τη μείωση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος να είναι φέτος κάτι παραπάνω από διαφαινόμενη εξαιτίας και των απωλειών ζωικού κεφαλαίου στη Θεσσαλία, χοντρό παιχνίδι παίζουν οι γαλατάδες με σκοπό να μειώσουν τα κόστη τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Σημειωτέον ότι οι εθνικές εκλογές πέρασαν και οι πιέσεις της κυβέρνησης προς το εμπόριο για συγκράτηση των τιμών παραγωγού σε κάποια ικανοποιητικά επίπεδα για τους παραγωγούς, έχουν εκλείψει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως “γραμμή” της κυβέρνησης είναι εκλογίκευση των τιμών στο ράφι και ως εκ τούτου πρώτος που θα την… πληρώσει είναι οι κτηνοτρόφοι. Παράλληλα, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες αυτό το διάστημα και από σοβαρούς φορείς αλλά και πρόσωπα, ότι γίνεται πάρτι εισαγωγών, με αποτέλεσμα οι τιμές να πέφτουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Θεσσαλία οι συμφωνίες καθυστερούν καθώς οι παραγωγοί δεν δέχονται τιμές όχι πάνω από τις περσινές.

Στα Γιάννενα βέβαια η ομάδα παραγωγών της τοπικής ένωσης προχώρησε σε συμφωνία για το γάλα των μελών της και συγκεκριμένα 1.500 τόνους στην τιμή των 1,65 ευρώ το κιλό με προσαύξηση 2 λεπτά στο βιολογικό, ενώ το γίδινο τιμάται προς 1 ευρώ και έχει προσαύξηση 2 λεπτά επίσης στο βιολογικό. Οι πληροφορίες εδώ αναφέρουν ότι άλλη μια προσφορά από μεγάλη εταιρεία που δόθηκε στην εν λόγω ομάδα, αφορούσε τιμές 20 λεπτά κάτω από τις προαναφερόμενες…

https://agronewsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: