Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Δήμος Ηγουμενίτσας. Ένταξη στη Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω κοινόχρηστων ποδηλάτων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για την υλοποίηση της Πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», προϋπολογισμού 255.950,40€. (ΑΔΑ: Ω2ΟΡ46ΜΤΛΡ-ΤΛΛ)

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων και ειδικότερα η τοποθέτηση νέων κοινόχρηστων σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σκοπός του έργου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου κοινόχρηστων, ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, το οποίο θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά:

«Στο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων που στοχευμένα αναπτύσσουμε στον Δήμο μας, έρχονται να προστεθούν νέες παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειές μας για μετατροπή του αστικού μας ιστού σε περιβαλλοντικό, έξυπνο και φιλικό προς τους πολίτες και τους επισκέπτες μας.

Αποσκοπώντας στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, τη μείωση των ρύπων και του θορύβου στην πόλη, επιδιώκουμε τη μεταστροφή των χρηστών των Ι.Χ. σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την ανάδειξη του ποδηλάτου σε μεταφορικό μέσο, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης, της σωματικής υγείας και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: