Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Πιστώνονται αύριο το πρωί 10 Ιουνίου οι αποζημιώσεις για παγετό σε εσπεριδοειδή

Το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου αναμένεται ότι θα πιστωθούν τα ποσά της αποζημίωσης σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών που επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου στις περιοχές της Άρτας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Ηλείας και της Αχαΐας.

Οι πληροφορίες θέλουν την σχετική απόφαση πληρωμής να έχει υπογραφεί από το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στύλιου στην Άρτα.

Στην περίπτωση των παραγωγών από την Π.Ε Άρτας, η σύνταξη των πορισμάτων έχει ολοκληρωθεί και οι παραγωγοί θα λάβουν το σύνολο της αποζημίωσης την οποία δικαιούνται.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας, Ηλείας και Αχαΐας στις οποίες επίσης οι καλλιέργειες των εσπεριδοειδών επλήγησαν από τον Παγετό του Ιανουαρίου 2022, θα καταβληθούν προκαταβολές στους παραγωγούς, υπολογιζόμενες ανά στρέμμα και ανά κατηγορία καλλιέργειας, σύμφωνα με τις εκτιμώμενες ζημιές.

Για την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας θα πιστωθεί προκαταβολή αποζημίωσης ανά στρέμμα για τις αντίστοιχες κατηγορίες καλλιεργειών, η όποια διαμορφώνεται ως εξής:  

α. Πορτοκάλια: 300 ευρώ, 

β. Πορτοκάλια χυμοποιΐας: 130 ευρώ, 

γ. Λεμόνια: 450 ευρώ, 

δ. Μανταρίνια: 350 ευρώ, 

ε. Γκρέιπφρουτ: 200 ευρώ, 

στ. Κίτρα :160 ευρώ.

https://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: